Πετρούσεφ: «Το πιο πιθανό να μείνω στον Ολυμπιακό»

Ο Σέρβος ψηλός των "ερυθρολεύκων" ανέλυσε τη σχέση του με την ομάδα και την προοπτική της παραμονής του, ενώ μίλησε και για τους "τρελούς" Έλληνες οπαδούς.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έδωσε συνέντευξη στο σέρβικο “Mozzart”, όπου μίλησε για πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα θέματα, μεταξύ των οποίων και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική Σερβίας: «Μπορείτε να νιώσετε την εξαιρετική ατμόσφαιρα στην εθνική. Από τη στιγμή που μαζευτήκαμε ήταν προφανές ότι ανυπομονούσαμε να είμαστε μαζί και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι η ίδια ομάδα με το MundoBasket, μόνο που τώρα έχουμε τον Γιόκιτς και τον Μίτσιτς. Στο παιχνίδι τους δεν είναι εγωιστές και για αυτό είναι οι καλύτεροι. Θα είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε, γιατί θα παίξουμε κόντρα σε δυνατές ομάδες όπως οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί».

Για την κατάστασή στην οποία βρίσκεται: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από όλα όσα πέρασα στο ΝΒΑ, επέστρεψα σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πολύ καλά. Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω».

Για το πέρασμά του από το NBA: «Ήταν δύσκολο, δεν έχει σημασία αν είναι το ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού, μετά από τόσο διάλειμμα που δεν έπαιζα. Αλλά είχα εμπειρία από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πραγματικά με καταλάβαινε και τους δίνω τα εύσημα που με περίμεναν και με βοήθησαν».

Για τη διαφορά ανάμεσα στoυς Σέρβους και τους Έλληνες οπαδούς: «Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές. Οι Σέρβοι είναι ίσως πιο σταθεροί σε διάρκεια όταν τραγουδούν, ακόμα και πριν από το παιχνίδι, αλλά οι Έλληνες είναι τρελοί. Όταν κάτι τους ενοχλεί, καταρρέει το γήπεδο. Για την ακρίβεια, εμείς και οι Έλληνες είμαστε οι πιο εκδηλωτικοί στο τραγούδι και στη στήριξη. Φυσικά δεν καταλαβαίνω τα πάντα από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λόγω της γλώσσας, αλλά είναι παρόμοια η κατάσταση».

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι το πιο πιθανό. Έχουμε συμβόλαιο. Βέβαια, σήμερα ποτέ δεν ξέρεις. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια φεύγουν. Οπότε θα δούμε. Πάντα μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά δεν είναι πιθανό».//ΑΦ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ