Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα για τις συμπλοκές στο Βερολίνο

H γερμανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του Final-4, τονίζοντας πως δύο άτομα συνελήφθησαν προσωρινά και αφέθηκαν ελεύθερα.

«Μετά τις συγκρούσεις σε ξενοδοχείο στο Σπαντάου στις 25 Μαΐου, οι οποίες σχετίζονταν με ένα διεθνές τουρνουά μπάσκετ το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι αστυνομικές δυνάμεις του Βερολίνου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν με ασφάλεια δύο υπόπτους σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Οι άνδρες, ηλικίας 30 και 32 ετών, αναγνωρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου το πρωί της Δευτέρας από τα μέτρα που έλαβαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από την Κινητή Μονάδα Ελέγχου και Επιτήρησης της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Επιθεώρησης Ειδικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας καθώς και δύο Super Recognizers από την Αστυνομία του Βερολίνου και τέσσερα Super Recognizers από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθησαν προσωρινά.

Πριν τα μέτρα που πάρθηκαν στο αεροδρόμιο προηγήθηκαν εντατικές έρευνες της αστυνομίας του Βερολίνου, κατά τις οποίες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με ειδική δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων, είδαν εκτενές υλικό βίντεο και φακέλους εικόνων που δημιουργήθηκαν ειδικά για την επιχείρηση.

Οι δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στο έγκλημα, υποστηρικτές ελληνικής ομάδας μπάσκετ, επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθόρισαν τα προσωπικά τους στοιχεία και πραγματοποίησαν μέτρα ταυτοποίησης στο πλαίσιο της έρευνας για ύποπτες ιδιαίτερα σοβαρές παραβιάσεις της ειρήνης.

Στη συνέχεια οι άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία και παρακολουθήθηκε η αναχώρησή τους. Η έρευνα για τις διαφωνίες στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του εκτενούς υλικού βίντεο και εικόνας, βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ