Συνέτριψαν τη Φινλανδία με 100άρα οι Σέρβοι (video)

Το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς “διέλυσε” τους Σκανδιναβούς με 100-70 για την τρίτη αγωνιστική ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ και τον τέταρτο όμιλο.

Η Φινλανδία ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι καθώς στην πρώτη περίοδο έφτασε να έχει διαφορά πέντε πόντων. Κάτι το οποίο γρήγορα ανατράπηκε καθώς οι Σέρβοι… πήραν μπρος και το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε μπροστά με 11. Στο δεύτερο “δεκάλεπτο” τα… όνειρα της Φινλανδίας “πέθαναν”, με το σύνολο του Πέσιτς να “καθαρίζει” το ματς. Το σκορ στην ανάπαυλα είχε τη… χαώδη διαφορά των 28 πόντων και τελείωσε με σκορ 62-34.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστική μορφή, καθώς οι Φινλανδοί δεν είχαν την ποιότητα για να επιστρέψουν απέναντι στην… τρομακτική Σερβία. Χαρακτηριστικά η τρίτη περίοδος τελείωσε με την ηλεκτρονική οθόνη να γράφει 76-48. Το τέταρτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα τους, δίνοντας ανάσες στους βασικούς τους παίκτες. Για το σύνολο του Πέσιτς 14 πόντους σημείωσε ο Μίσιτς, με τον Γιόκιτς να σημειώνει άλλους 13. Για τους Σκανδιναβούς ο Μαρκάνεν έφτασε τους 18.

Τα δεκάλεπτα: 33-22, 62-34, 76-48, 100-70ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ