Καπούλας: «Βλέπω την Ελλάδα στον τελικό» (audio)

Ο προπονητής της Μπρίστολ Φλάιερς και μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και την εκπομπή “η Λαίδη και ο Αλήτης” με την Ευανθία Ξυνού σχετικά με το επίπεδο του μπάσκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα και το Ευρωμπάσκετ.

Αρχικά, ο Ανδρέας Καπούλας μίλησε για τη διαδρομή του στο μπάσκετ και τη σχέση της χώρας με το άθλημα: «Ήρθα στην Αγγλία το 1999 λόγω σπουδών, οι οποίες δεν ήταν σχετικές με το μπάσκετ. Λόγω της ομάδας του πανεπιστημίου άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ και κατέληξα να βρίσκομαι στην ίδια ομάδα από το 2005 μέχρι σήμερα. Με την εθνική ομάδα, βρίσκομαι από το 2005 στον πάγκο των ομάδων νέων και τα τελευταία τρία χρόνια στην ανδρική, ως βοηθός προπονητή. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο άθλημα στα σχολεία της Αγγλίας, σε επαγγελματικό επίπεδο όμως βρίσκεται αρκετά πίσω από το ράγκμπι, το κρίκετ και το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν βήματα εξέλιξης, φέτος μάλιστα δύο ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σχετικά με το παιχνίδι της Εθνικής και τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Τσεχία με 94-88: «Το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές και τρεξίματα κι από τις δύο πλευρές, το μικρό σχήμα με Παπαπέτρου και Παπανικολάου βοήθησε πολύ την ομάδα και στο τέλος ο Γιάννης καθάρισε την υπόθεση. Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολα αλλά η Εθνική μας έδειξε πως έχει την ποιότητα να φτάσει ως το τέλος».

Όσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γερμανία: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θεωρώ πως θα είναι παρόμοιο με το παιχνίδι απέναντι στους Τσέχους. Ελπίζω η Ελλάδα να πάρει την νίκη στο τέλος, όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα κριθούν στο τέλος και είναι πολύ θετικό που βλέπουμε διαφορετικούς παίκτες να βοηθάνε, χρειαζόμαστε και τους δώδεκα παίκτες και βλέπω από τώρα την Ελλάδα στον τελικό».

Το ηχητικό απόσπασμα με τον Ανδρέα Καπούλα στο… αέρα της ΕΡΑΣΠΟΡ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ