Η Φινλανδία δήλωσε “παρών”

Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν απέναντι στην εθνική ομάδα της Τσεχίας με 98-88 και κατάφεραν να καταγράψουν τη δεύτερη τους νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ. Επιπλέον είναι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας, μαζί με Τσεχία και Ισραήλ.

Η Φινλανδία έδειξε από την πρώτη περίοδο, ότι δεν… αστειεύεται, καθώς στα μέσα κατάφερε να πάρει διαφορά με εννέα πόντους. Η Τσεχία δεν μπορούσε να σταματήσει τις επιθετικές προσπάθειες των Σκανδιναβών και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 29-18 και 11 πόντους διαφορά. Στη δεύτερη περίοδο το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ το… πάλεψε και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 51-45 υπέρ των Φινλανδών.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που η Φινλανδία έβαλε τις “βάσεις”, ώστε να μην κινδυνέψει στο τέλος. Η “ψαλίδα” άνοιξε και η διαφορά των πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν και πάλι στους 11 πόντους, με σκορ 72-59. Στην τελευταία περίοδο οι Τσέχοι προσπαθούσαν να μειώσουν, κάτι που δεν επέτρεπαν όμως οι Φινλανδοί, καθώς απαντούσαν σε κάθε καλάθι των αντιπάλων τους. Το τέλος του ματς βρήκε τους “βίκινγκ” να παίρνουν τη νίκη με 98-88. Πρωταγωνιστής για τους Σκανδιναβούς ήταν ο Μαρκάνεν, ο οποίος σταμάτησε στους 34 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-45, 72-59, 98-88

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ