Ενθουσιασμένος με Μπράουν, περιμένει Γκαρούμπα

 

Η Ισπανία δίνει σήμερα, Τρίτη (9/8, 19:00, ΕΡΤ1) φιλικό αγώνα με την Ελλάδα στο “Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ και ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα τσεκάρει τον Αμερικανό “νατουραλιζέ”, ενώ δεν υπολογίζει σε αρκετούς παίκτες λόγω τραυματισμών. 

Πέρα του Σέρχιο Γιουλ, ούτε οι Ουσμάν Γκαρούμπα και Αλμπέρτο Αμπάλδε θα είναι “παρών” στα φιλικά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για τη “Φούρια Ρόχα” που θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, αν και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2019.

Σχετικά με τον Λορέντζο Μπράουν, τόνισε: «Η προσαρμογή του στην προετοιμασία της εθνικής είναι εξαιρετική. Ειλικρινά, με έχει εκπλήξει! Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φαντασία, τόσο για τον ίδιο, όσο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Μπράουν συνεχίζει με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, θέλοντας να δημιουργήσει παιχνίδι για τους υπόλοιπους και θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία της ομάδας. Είναι ένας παίκτης που έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Δεν είναι σούπερ σκόρερ, δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε τον φέραμε γι’ αυτό, αλλά για να ανεβάσουμε ταχύτητα στην επιθετική δημιουργία και το σκοράρισμα».

Για τις, πολλές, απουσίες της Ισπανίας: «Ο Γκαρούμπα μόλις ξεκίνησε, δεν θα παίξει στα παιχνίδια με την Ελλάδα. Αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του. Συμμετέχει σε μέρος της προπόνησης. Αναφορικά στον Αμπάλδε, την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να έχουμε μια ιδέα για το αν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις προπονήσεις και από εκεί θα εξαρτηθεί ο καιρός που θα του πάρει για βρει αγωνιστικό ρυθμό, Φέτος, το πρόγραμμα των φιλικών μας έχει σχεδιαστεί με έναν κάπως… διαφορετικό τρόπο, έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, όπως η Ελλάδα, τόσο νωρίς. Θα είναι δυο χρήσιμοι αγώνες με μια πολύ δυνατή ομάδα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ