Το σύνθημα του Καντζούρη, η απογοήτευση του Σπρίντζιου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν σύντομος όσον αφορά το παιχνίδι με την Ιταλία και το επόμενο με φόντο την παραμονή στην Α’ κατηγορία των Εφήβων. Από τη μεριά του, ο νεαρός σέντερ ήταν απαρηγόρητος, αλλά με το μυαλό στο αύριο.

Η δήλωση του Ηλία Καντζούρη για την ήττα 55-64 από τους Ιταλούς στη φάση των “16” του Ευρωμπάσκετ της Σμύρνης: Η προσπάθεια ήταν εκεί, ίσως όχι για 40 λεπτά όπως θα έπρεπε για ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Είχαμε αρκετά κενά διαστήματα ειδικά στην επίθεση και για άλλη μια φορά η σχέση λαθών-ασίστ ήταν εις βάρος μας. Συνεχίζουμε να τελειώσουμε το τουρνουά με το σωστό τρόπο και την ανάλογη νοοτροπία“.

Το σύνθημα του Καντζούρη, η απογοήτευση του Σπρίντζιου
Ο σέντερ του Ολυμπιακού και του Λαυρίου είχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ κόντρα στους Ιταλούς / FIBA

Τέσσερις λέξεις από τον Μιχάλη Σπρίντζιο ήταν αρκετές. Η Εθνική Εφήβων δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήθελε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και πλέον, θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-16 με τη Βόρεια Μακεδονία (ήττα 45-73 από την Ισπανία):Τι μπορούμε να πούμε; Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε και αυτή είναι η αλήθεια. Θέλαμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε αυτή νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να την πάρουμε“.

Για την άμυνα:Ειδικά σε κάποιες άμυνες ένας εναντίον ενός είχαμε πρόβλημα κάποιες στιγμές και μας στοίχισε αρκετά. Δεχθήκαμε πόντους που δεν έπρεπε. Από την άλλη, κάποιοι παίκτες της Ιταλίας που δεν τους περιμέναμε μας έκαναν ζημιά. Ουσιαστικά το διάστημα που μας στοίχισε ήταν το τρίτο. Χάσαμε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Αδικούμε τους εαυτούς μας…

Για τη συνέχεια: Αν υπάρχει όρεξη; Αυτή τη στιγμή, η στενοχώρια είναι μεγαλύτερη. Δεν τίθεται όμως καν τέτοιο θέμα. Υπάρχει ένα παιχνίδι σημαντικό, πρέπει να παίξουμε, πρέπει να βρούμε τον καλό μας αυτό και να πάρουμε τη νίκη, γιατί παίζεται και μια κατηγορία πλέον”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ