Ιτούδης: «Έχουμε όρεξη, συγκέντρωση και αυταπάρνηση»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παραχώρησε δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ από την Αθήνα, με προορισμό του Άμπου Ντάμπι, όπου θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά της πριν το Mundobasket.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχει ξεχωρίσει έως τώρα στην προετοιμασία, αλλά και το γεγονός πως αυτή εξαρχής έγινε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παράλληλα, τόνισε για άλλη μία φορά την άποψή του για τα ρόστερ στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη, συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Η Εθνική ομάδα πάει σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την ομοσπονδία. Αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση όπως ορίζει η διαδικασία, έχουμε τρία παιχνίδια-τελικούς. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, αλλά έχουμε πρώτα τα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι.

Στα τέσσερα φιλικά είδαμε στοιχεία από το αγωνιστικό μας προφίλ, θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο αθλητές, αν και όπως έχω επισημάνει θα μπορούσε στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις να είναι 14 παίκτες διαθέσιμοι και να επιλέγονται οι 12 για κάθε αναμέτρηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε».

Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε πως ο Γιάννης δεν θα τα καταφέρει, ήταν λίγες οι ελπίδες. Ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να προσφέρει στο μέλλον ξανά στην Εθνική ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ