ΕΣΑΚΕ: Πλησιάζει η ρύθμιση για τους επτά ξένους

 

Το έχουν ζητήσει εδώ και καιρό οι ομάδες και η Λίγκα φαίνεται πως θα προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή, με τους έξι όμως να έχουν δικαίωμα συμμετοχής κάθε αγωνιστική.

Στο σημερινό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ (27/09), συζητήθηκε για ακόμη μία φορά η αύξηση των ξένων από έξι σε επτά. Για πρώτη φορά η επιθυμία αυτή την ομάδων, μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή της.

Η πρόταση που έχει συζητηθεί είναι η παρουσία επτά ξένων αθλητών στο ρόστερ των ομάδων, με δικαίωμα να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα οι έξι από αυτούς. Είναι μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των ομάδων που έχουν περισσότερους από έξι ξένους, να κάνουν την ανάλογη διαχείριση.

Για να γίνει επίσημη η συγκεκριμένη τροποποίηση, εκκρεμεί η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και το τελικό “οκ” της ΕΟΚ, που έχει και το τελευταίο λόγο στη ρύθμιση αυτή.

Παράλληλα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός Ρόδου και Προμηθέας, που συμμετέχουν στο Super Cup, έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή (30/09) να δηλώσουν την εξάδα των ξένων που θα είναι διαθέσιμοι για τους αγώνες της Ρόδου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ