Ερυθρός Αστέρας: «Δεν είναι η λίγκα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς»

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατηγόρησε ανοικτά τον προπονητή της Παρτίζαν για υποκρισία και μεθοδεύσεις, ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του Ματίας Λεσόρ για χτύπημα στον Φιλίπ Πετρούσεβ στον μεταξύ τους καβγά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά το ντροπιαστικό παιχνίδι της Δευτέρας, ο σκοπός του οποίου ήταν απλώς για την ομάδα μας να είναι παρούσα και για τον αντίπαλο να κερδίσει με κάθε στόχο, ο Ερυθρός Αστέρας απαιτεί από την Αδριατική Λίγκα άμεση δράση για πολλούς λόγους. Οι υποκριτικές δηλώσεις του προπονητή της Παρτιζάν μετά τις κακές διαιτησίες απλώς επιβεβαιώνουν πως όλα ήταν κατευθυνόμενα εκ των προτέρων από τους ανθρώπους που πρέπει να δικαιολογήσουν τα τεράστια ποσά που διαθέτουν σε μπάτζετ αλλά όχι για την εφορία.
Ζητάμε την αυστηρότερη ποινή του Ματίας Λεσόρ, που επιτέθηκε με γροθιές στον παίκτη μας και διεθνή αθλητή Φίλιπ Πετρούσεφ. Ειδάλλως η σεζόν δεν θα τελειώσει με τέτοιες καταστάσεις. Ήμασταν για πολύ καιρό σιωπηλοί για τις συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο.

Από το να μας καταγγείλουν στην Ευρωλίγκα, που είναι μεγάλη ντροπή, μέχρι να μας βρίζουν στο γήπεδο… Αυτή η συμπεριφορά δεν τιμωρείται από την Αδριατική Λίγκα;
Επίσης, είδαμε παίκτες που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές, ενώ άλλους όπως ο Καμπάτσο με τέτοια καριέρα να αντιμετωπίζονται σαν… έφηβοι. Η διαιτησία δεν ήταν ποτέ χειρότερη, όπως φαίνεται και με στοιχεία.

Η Αδριατική Λίγκα θα πρέπει να δείξει την ελάχιστη αξιοπρέπεια για να κρατήσει το επίπεδο της διοργάνωσης. Αν όχι, ας βρουν το θάρρος να μας το πουν δημόσια. Η λίγκα αυτή δημιουργήθηκε το 2000 όχι από άτομα, αλλά από τις ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους. Και σίγουρα δεν ανήκει στον προπονητή της Παρτιζάν.

Το μόνο που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση ώστε να διεκδικούμε τους στόχους μας μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις και αυτό είναι προφανές. Δεν είναι η λίγκα τοu Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά όλων των ομάδων. Κι έτσι θα μείνει, αλλιώς δεν θα υπάρχει καν».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ