Ένσταση των Λάρκιν και Γουίλμπεκιν

Οι δύο νατουραλιζέ προχώρησαν σε απάντηση στην αφαίρεση διαβατήριων που τους επέβαλλε η τουρκική ομοσπονδία, με τον Τούρκογλου να κάνει λόγο για νομική επίλυση του θέματος.

Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν είναι οι δύο παίκτες που τους έχει εναντιωθεί η TBF, αφαιρώντας τα διαβατήριά τους, ως συνέχεια της τιμωρίας τους.

Για την ακρίβεια, οι δύο νατουραλιζέ μπασκετμπολίστες δεν έδωσαν το “παρών” στις υποχρεώσεις της εθνικής Τουρκίας στα προκριματικά του Προολυμπιακού τουρνουά. Αυτό εκνεύρισε την ομοσπονδία της χώρας αφού… δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και η αύρα έλαβε αρνητικό φορτίο. Αρχικά, τους ζητήθηκε να προβούν σε απολογία για τον λόγο που δεν αγωνίστηκαν με το εθνόσημο και ύστερα ακολούθησε η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν η απουσία σε πέντε αγωνιστικές στην τουρκική λίγκα, αλλά και 90.000 λίρες (3.140€).

Με το άκουσμα αυτής της είδησης, ο σταρ της Εφές δημοσίευσε ένα αρκετά μεγάλο post στην πλατφόρμα του Instagram, κάνοντας λόγο για το πρόβλημα στο γόνατό του που αντιμετώπιζε, αλλά και όλο το… πάρε δώσε με την ομοσπονδία. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιάζεται να κάνει ό,τι του ζήτησε η TBF, με στόχο να βρουν λύση ούτως ώστε να αγωνιστεί. Αυτό όμως δεν κρίθηκε εφικτό, τόσο από τους γιατρούς του στην Αμερική, όσο και από το ιατρικό team του εθνικού συγκροτήματος της Τουρκίας.

Η ιστορία έδειχνε να έχει λάβει τέλος στις 27 Αυγούστου, αλλά κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε στην πορεία. Την Πέμπτη 28/09, γνωστοποιήθηκε η νέα τιμωρία των δύο αθλητών, η οποία προβλέπει την αφαίρεση του τουρκικού τους διαβατήριο. Αυτό σημαίνει πως Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν θα λογίζονται ως Αμερικανοί από την νέα σεζόν, στην Αναντολού Εφές και στην Φενέρμπαχτσε, αντίστοιχα.

Ωστόσο, πλέον απομένει να οριστικοποιηθεί η νομική διαδικασία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Χέντο Τούρκογλου: «Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να μιλήσουμε για αυτό το θέμα αφού δεν έχει επιλυθεί νομικά. Πιστεύω όμως ότι η νομική διαδικασία θα οριστικοποιηθεί αυτές τις μέρες. Μετά από αυτό θα δώσουμε επίσημη δήλωση είτε εγώ είτε κάποιος άλλος από την ομοσπονδία».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ