Δικαιουλάκος: «Πετυχαίνει η ομάδα που εμπνέεται από την ίδια και όχι από έναν παίκτη» (audio)

 

Ο προπονητής της ιταλικής Φαμίλια Σκίο μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και την εκπομπή “Πρώτη Σελίδα” με τον Ηλία Δρυμώνα και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, σχετικά με τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, την έκβαση της πορείας της Εθνικής και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την Ισπανία.

Ο Έλληνας προπονητής, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ φαίνονταν με γυμνό μάτι, αλλά επαναπαυτήκαμε στο γεγονός ότι είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα, τους καλύτερους παίκτες κτλ. Δεν βλέπαμε μακρύτερα και το να μην βλέπεις μακρύτερα, να μην βλέπεις το μέλλον, έχει τέτοια αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εθνικές ομάδες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, δεν μπορούν να πλασαριστούν στις θέσεις των μεταλλίων. Με δεδομένο ότι μιλάμε για μία χώρα που αγαπά τόσο το μπάσκετ, αυτό μάλλον είναι μία αποτυχία».

Σχετικά με την πορεία της Εθνικής στο Eurobasket, ανέφερε τα εξής:

«Οι υψηλές προσδοκίες είναι δηλητήριο και κάθε φορά που υπάρχουν μ σε μία ομάδα, εκείνη δεν κάνει καλή πορεία. Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας και όπου υπάρχει πίεση δεν υπάρχει σωστή λειτουργία, πιστεύω όμως ότι με σταθερά και μικρά βήματα, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Διατυμπανίζουμε ότι έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, αλλά το άθλημα είναι ομαδικό και επιβραβεύεται η ομάδα. Η ομάδα που εμπνέεται από την ίδια την ομάδα κι όχι από έναν μόνο παίκτη, είναι αυτή που πετυχαίνει, όπως η Ισπανία».

Με αφορμή της κατάκτηση του Eurobasket από την Ισπανία, τόνισε:

«Δεν κέρδισε η Ισπανία, αλλά το ισπανικό μοντέλο. Αυτή η Ισπανία που είδαμε θα μπορούσε να είναι και η δεύτερη ομάδα, με δεδομένο όμως ότι αυτή η χώρα σαρώνει τα μετάλλια σε νεανικές κατηγορίες εδώ και χρόνια, το να βγει μία νέα φουρνιά είναι κάτι λογικό. Προπονητικά ακολουθούν το ίδιο μοντέλο, έτσι λειτουργούν και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, όπως και η Σερβία και η Γαλλία».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα από τον “αέρα” της ΕΡΑΣΠΟΡ:


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ