Τσόβιτς: «Ο Σάβιτς απειλεί τους διαιτητές ότι θα τους πετύχει στο Βελιγράδι»

Μπαρούτι θυμίζει η ατμόσφαιρα στους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος με τις κατηγορίες ένθεν κακείθεν να είναι πολλές και ιδιαίτερα επιθετικές.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, λίγο πριν τον δεύτερο τελικό με την Παρτιζάν, έκανε άκρως επιθετικές δηλώσεις για τους αντιπάλους και τη διαιτησία.

«Είδαμε πράγματα που δεν έχω συναντήσει στα 55 μου χρόνια στο μπάσκετ. Το σπρώξιμο στην Παρτιζάν δεν είχε προηγούμενο. Το είδαμε στην πρώτη περίοδο που χρεωθήκαμε τρία φάουλ σε 30δευτερόλεπτα, τα δύο από τον Λούκα Μίτροβιτς που είναι αρχηγός μας και μέλος της εθνικής ομάδας. Μας έδωσαν δύο τεχνικές ποινές για ένα πεντακάθαρο φάουλ που δεν μας δόθηκε. Μετά, στο 89-87, ο Λεντέι-που είναι από τους πιο βρώμικους παίκτες-άρπαξε το χέρι του Ίλιτς και σκηνοθέτησε ένα φάουλ υπέρ του. Ευτυχώς δεν τα εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά και ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε δίκαια, αλλά η διαφορά θα έπρεπε να είναι 15-20 πόντους», τόνισε.

«Έχουμε ένα ιστορικό σερί επτά νικών απέναντι σε έναν προπονητή με τόσους τίτλους. Συγχαίρω τους παίκτες και τον προπονητή μας για ό,τι έχουν καταφέρει, αλλά και τους φιλάθλους που αντιμετώπισαν αυτές τις τεράστιες αδικίες και προκλήσεις χωρίς να υπάρχουν σοβαρά παρατράγουδα. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια στον δεύτερο τελικό, να μας δίνουν τεχνικές ποινές ενώ ο Πάντερ κυνηγά τους διαιτητές σε όλο το γήπεδο και δεν τιμωρείται. Όλος ο πάγκος της Παρτιζάν συνεχώς διαμαρτύρεται. Για να μην αναφερθώ στον Σάβιτς, που απειλεί τους διαιτητές ότι θα τους πετύχει στο Βελιγράδι. Και μετά από όλα αυτά έρχονται και διαμαρτύρονται για τους διαιτητές, ενώ εδώ και τρεις μήνες προετοιμάζονταν στο πώς θα ασκήσουν πιέσεις στους διαιτητές», πρόσθεσε.//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ