Διαιτητής από το Εφές-Φενέρ εγκατέλειψε την ενεργό δράση!

Ο ένας εκ των τριών “ρέφερι” από το Game 3 της σπουδαίας σειράς των ημιτελικών του τουρκικού πρωταθλήματος παραιτήθηκε και δεν συνεχίζει να σφυρίζει μέχρι νεοτέρας. 

Η σειρά των ημιτελικών στο πρωτάθλημα Τουρκίας ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, κυρίως από την πλευρά του Δημήτρη Ιτούδη.

Συγκεκριμένα, το Game 3 προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες από τον Έλληνα τεχνικό και το σύλλογο της Φενέρ, η οποία εκ των υστέρων δικαιώθηκαν, καθώς η τουρκική ομοσπονδία αποφάσισε πως οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν θα σφυρίξουν ξανά ως το τέλος της σεζόν.

Έτσι, ο διαιτητής, Αϊτούγκ Εκτί, αποφάσισε να αποσυρθεί και να ολοκληρώσει έτσι τη διαιτητική του καριέρα, ανακοινώνοντας την απόφασή του μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το συμβάν αυτό ο διαιτητής, Αϊτούγκ Εκτί:

«Μετά την τιμωρία που μας επιβλήθηκε, αποφάσισα να τερματίσω την καριέρα μου. Η ετυμηγορία πως οι αποφάσεις μας επηρέασαν το αποτέλεσμα είναι μη αποδεκτές από μας, που προσπαθήσαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη, αλλά η διοίκηση της Φενέρ επέμεινε για μεγαλύτερες ποινές.

Η απόφαση μου έχει να κάνει με το σεβασμό απέναντι στο επάγγελμα μας. Τρία χρόνια υπηρέτησα το χώρο και λυπάμαι που δεν ολοκλήρωσα την καριέρα μου όπως μου άξιζε. Θέλω να βοηθήσω όμως με τη “θυσία” μου. Ελπίζω από εδώ και πέρα οι συνάδελφοι μου να έχουν πετυχημένες σεζόν και να μη χρειάζεται να απολογούνται στην ομοσπονδία για τις αποφάσεις και οι ομάδες να ασχολούνται μόνο με τη διαχείριση των επιλογών τους στο γήπεδο».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ