Δελέγκος: «Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά απ’ το Μαρούσι»

 

Ο προπονητής του Κοροίβου Αμαλιάδας, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για τη σειρά των playoffs κόντρα στους Αμαρουσιώτες, τονίζοντας πως δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την αθηναϊκή ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Δελέγκος:

Για το ότι απέχουν μία νίκη απ’ το Final-4: «Τηρουμένων των αναλογιών, το ότι βρισκόμαστε μία νίκη μακριά απ’ το Final-4 είναι τεράστια επιτυχία για το σύλλογο και ξεκάθαρα αυτό πιστώνεται στους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα για ‘μας, είχαμε αρκετά προβλήματα, ήμασταν ένα γύρο με ρόστερ 9 παικτών. Παρ’ όλα αυτά, τις μεγάλες μας νίκες τις κάναμε στον 1ο γύρο. Με την έννοια ότι ξεκινήσαμε έτσι, αν μάς έλεγαν στην αρχή της χρονιάς ότι θα φτάναμε ένα ματς μακριά απ’ το Final-4 θα το παίρναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι τεράστια επιτυχία για μια επαρχιακή ομάδα όπως ο Κόροιβος, με όλα τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες της επαρχίας. Η επιτυχία της ομάδας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί μιλάμε για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το αν πρέπει ν’ αλλάξουν κάτι απ’ το 2ο παιχνίδι: «Πρέπει ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό που πρέπει ν’ αλλάξουμε είναι ο προσέγγιση προς το παιχνίδι, κυρίως ενεργειακά και στο κομμάτι της άμυνας, δεν ήμασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνά μας. Πρέπει να είμαστε «σκληροί» στο παιχνίδι, πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας, να δώσουμε το 100%, να χρησιμοποιήσουμε τα φάουλ σωστά και να μην αφήσουμε το Μαρούσι να κάνει το παιχνίδι του».

Για το 16/16 του Αμαρουσίου εντός έδρας: «Είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια της regular με αυτά των play-offs. Προφανώς και το άγχος μεταφέρεται στην ομάδα του Αμαρουσίου, αλλά σίγουρα η έδρα σού δίνει πολύ μεγάλη δύναμη. Γενικά η ομάδα του Αμαρουσίου είναι αήττητη στην έδρα της γιατί νιώθει πιο άνετα εκεί, της δίνει πολύ μεγάλη δύναμη η έδρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το ματσάρουμε αυτό και να τούς αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που παίζουν στην έδρα τους. Αυτοί είναι το φαβορί στο παιχνίδι της Τετάρτης (17/05), αλλά εμείς θα πάμε να «χτυπήσουμε» και στο άγχος που ενδεχομένως να έχουν σ’ αυτό το ματς».

Για το αν έχουν διαφορά αγωνιστικά απ’ το Μαρούσι: «Δεν είμαστε μακριά απ’ το Μαρούσι κι έχω την αίσθηση ότι στη σειρά των τελικών, με όλο το σεβασμό στο Μαρούσι, έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο και ίσως στο 1ο παιχνίδι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Δείξαμε ότι είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και δίκαια παλεύουμε για μια θέση στο Final-4. Νομίζω το αξίζαμε και όλη τη χρονιά, ήμασταν στη ζώνη των play-offs καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα να δούμε αν μπορούμε τελικά να «τρυπήσουμε» το ταβάνι μας, αν υπάρχει «ταβάνι» σ’ αυτήν την ομάδα, όπου θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αν καταφέρουμε να κερδίσουμε μες στο Μαρούσι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το καταφέρουμε».//Τ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ