Χατζηδάκης: «Έχουμε γίνει οικογένεια, σκεφτόμαστε μόνο την Ιορδανία»

Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε στην κλήση του στην Εθνική ομάδα και τους στόχους που έχουν θέσει στην επίσημη αγαπημένη ενόψει του Mundobasket 2023 στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Η Εθνική μπάσκετ Ανδρών βρίσκεται στην Ασία για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (25/08 – 10/09) και ο Μανώλης Χατζηδάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση και την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος της ΑΕΚ:

«Είναι μια τρομερή εμπειρία. Από τον Φεβρουάριο που ήμουν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και με κάλεσε ο Νίκος Ζήσης για να μου πει ‘είσαι στην ομάδα’, μέχρι και την κλήση μου τον Ιούλιο, είμαι πολύ χαρούμενος που γίνεται όλο αυτό. Είναι μικρό το διάστημα, αλλά συνεχίζω να δουλεύω και θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα. Για κάθε αθλητή είναι όνειρο η κλήση στην Εθνική ομάδα, χαίρομαι πολύ που οι υπεύθυνοι είδαν την εξέλιξή μου, για μένα είναι η υπέρτατη τιμή και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν και να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μου.

Άγχος πάντα υπάρχει, όπου κι αν παίζεις, είτε είναι ένα απλό παιχνίδι, είτε μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως όσο περνάνε οι μέρες νιώθω όλο και καλύτερα μέσα στην ομάδα και αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουμε δουλέψει εδώ και έναν μήνα πάρα πολύ, έχουμε γίνει πραγματικά μια οικογένεια και νιώθουμε όλο και καλύτερα ο ένας με τον άλλον.

Αυτό θα φανεί στο γήπεδο, δεν χρειάζονται λόγια. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το ματς με την Ιορδανία και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν σε αφήνει να κοιτάξεις παραπέρα. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας, τρεις τελικούς και στόχος είναι να κερδίσουμε μίνιμουμ τα δύο. Μετά θα δούμε τι θα έρθει».//ΜΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ