Χασιώτης: «Καθήκον μας να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία»

 

Ο προπονητής του Πρωτέα Γρεβενών, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να σχολιάσει όλη την πορεία της ομάδας του στον πρώτο γύρο, στην εικόνα τους στο 2023, αλλά και στην στήριξη του κόσμου. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χασιώτης:

Για την όλη πορεία τους στον 1ο γύρο: «Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς και διοικητικά και αγωνιστικά. Άρα και αυτή η χρονιά αποτελεί μάθημα για ‘μας για κάποια λάθη που έγιναν στη διαχείριση πολλών πράγματων. Ο Πρωτέας συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες εδώ και 20 χρόνια και πάντα λειτουργεί το καλοκαίρι σύμφωνα μ’ αυτά που μπορεί να παρέχει. Αυτό ακριβώς κάναμε φέτος το καλοκαίρι. Δυστυχώς μάς έφυγαν πολλά παιδιά που ήταν απ’ τις ακαδημίες μας και απ’ τα Γρεβενά και έμειναν μόνο 4, άρα μπήκαμε σε μια διαδικασία το καλοκαίρι να φέρουμε πολλά παιδιά από άλλες πόλεις. Αυτό είναι μια έξτρα επιβάρυνση οικονομικά. Εκεί ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί το καλοκαίρι, δυσκολευτήκαμε και αργήσαμε να στήσουμε το ρόστερ, το οποίο δεν το ολοκληρώσαμε όπως το είχαμε στο μυαλό μας, γι’ αυτό είχαμε αυτήν την πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα».

Για την εικόνα τους το 2023: «Απ’ τα τέλη Ιανουαρίου και μετά παρουσιάσαμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ενισχυθήκαμε και στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών με τρεις παίκτες και όλο αυτό μάς βοήθησε αρκετά να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα στις προπονήσεις και να μπορούμε να παρουσιάσουμε και μια τελείως διαφορετική εικόνα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Το γήπεδο, ένα πραγματικό “κόσμημα” για την περιοχή, είναι πάντα κατάμεστο. Παρά την άσχημη πορεία που είχαμε, ο κόσμος στηρίζει την όλη προσπάθεια, η κοινωνία των Γρεβενών και οι επιχειρήσεις είναι κοντά. Έχουμε κοντά στα 200 παιδιά στις ακαδημίες και αυτός ο κόσμος και οι επιχειρήσεις έβλεπαν ότι γίνεται κάτι αξιόλογο. Όλοι ήθελαν να συμβάλλουν όσο μπορούσαν. Αυτό μάς οδήγησε τα Χριστούγεννα σε μια αύξηση των εσόδων κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε μερικούς παίκτες ακόμη και να ενισχύσουμε το ρόστερ. Θεωρήσαμε καθήκον και της διοίκησης και δικό μας να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στην κατηγορία την ομάδα, γιατί “αγκάλιασε” την όλη αυτή προσπάθεια η κοινωνία Γρεβενών».

Για τα φετινά play-offs: «Πιστεύω ότι θα δούμε πολύ συναρπαστικά και όμορφα παιχνίδια, γιατί και οι τέσσερις ομάδες παίζουν πολύ όμορφο μπάσκετ, έχουν παίκτες έμπειρους και που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Στα παιχνίδια των play-off παίζει ρόλο και το κομμάτι της ψυχής και του «θέλω». Όποιος το θέλει και το πιστέψει περισσότερο θα πάρει τη νίκη. Και οι τέσσερις ομάδες είναι αξιόλογες. Όποιοι έχουν την τύχη να δουν αυτά τα ματς θα απολαύσουν πραγματικά το θέαμα».//

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ