Ζούρος: «Εύχομαι του χρόνου η ΑΕΚ να είναι πιο ανταγωνιστική» (video)

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της «Ένωσης» έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν και τόνισε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Ηλίας Ζούρος:

Για τη φετινή σεζόν και τα προβλήματα με τις απουσίες παικτών: «Αν απαριθμήσουμε, θα καθίσουμε πολλές ώρες να συζητήσουμε για το ποιοι ήταν οι παίκτες και ποιο ήταν το ρόστερ που έπαιξε και το πότε έπαιξε μαζί. Αποκορύφωμα είναι τώρα το τέλος που λείπουν πάρα πολλοί παίκτες. Πρόβλημα υπάρχει σε πολλές θέσεις. Υπήρχαν προβλήματα σε θέματα προπονήσεων που δεν έγιναν.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έτσι όπως ήμασταν παλέψαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και προπονητικό σταφ. Έχει πολύ καλές συνήθειες. Εμείς αντέξαμε σε ένα διάστημα του παιχνιδιού, όπως και στο προηγούμενο ματς. Κάποια στιγμή ανοίγει το παιχνίδι, υπάρχει ποιότητα και αυτοματισμοί. Εμείς δεν έχουμε από αυτά. Δεν μπορούσαμε να έχουμε, δεν ήταν δυνατό να τα έχουμε.

Εύχομαι η ΑΕΚ του χρόνου να είναι πιο ανταγωνιστική, να ξεκινήσει και να τελειώσει με σωστό ρόστερ. Η ομάδα να έχει τη δυνατότητα να δουλευτεί. Να έχει τον κόσμο, βλέπετε ότι όταν παίζουμε χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει το πάθος που πρέπει να υπάρχει σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλων ομάδων.

Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν δύο ομάδες στο Final Four της EuroLeague. Μακάρι να δούμε ελληνικό τελικό, όχι εμφύλιο όμως. Να διεξαχθεί ομαλά για να δείξουμε σε όλους ότι το μπάσκετ πηγαίνει μπροστά. Όλες οι ομάδες πήγαν καλά φέτος. Και το Περιστέρι και ο Άρης και ο Προμηθέας, που πήγαν καλά στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό για εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, να πηγαίνουμε καλά και να ανεβάζουμε το μπάσκετ όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Για το προπονητικό του μέλλον: «Το συμβόλαιο μου τελειώνει. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τον επαγγελματισμό του κάθε ανθρώπου, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και από εκεί κρίνεσαι και προχωράς. Από σήμερα είμαι ελεύθερος στην αγορά, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντα υπάρχει κάτι και στα 38 χρόνια που είμαι στο χώρο, πιστεύω ότι σε όποια ομάδα έχω δουλέψει, προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να αφήνω το στίγμα μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ