Σύσταση στον Ολυμπιακό για την φραστική επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού

Εκδικάστηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (12/6) στο ΣΕΦ για το Game 4 των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League μεταξύ των δύο "αιωνίων".

Σύσταση επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την φραστική επίθεση που δέχθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την άφιξή της στο ΣΕΦ, ενώ οι “πράσινοι” απαλλάχθηκαν απ’ όσα γράφθηκαν στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση για τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

«112/14-6-2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) των πειθαρχικών κατηγοριών για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 12-6-2024.

111/14-6-2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Α. Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ): α) έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο, για παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα (φραστική επίθεση εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν την έναρξη του αγώνα) και β) χρηματικό πρόστιμο οκτακοσίων (800,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παραπτώματα κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ), που διεξήχθη την 12-6-2024 και
Β. Απαλλάσσεται η ως άνω ΚΑΕ των πειθαρχικών κατηγοριών α) περί χρήσης δεικτών laser και β) περί χρήσης πανώ, ήτοι για παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ως άνω αγώνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ