Σερέλης: «Διπλό στο ΣΕΦ για να ξαναφέρουμε τη σειρά και το πλεονέκτημα εδώ»

Στην άμυνα, η οποία «δεν ήταν τόσο σκληρή που θα ανάγκαζε τον αντίπαλο να βγει από το παιχνίδι του», απέδωσε ο Χρήστος Σερέλης την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό και την απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας στη σειρά από τους «πράσινους».

Ωστόσο, ο συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν έδωσε το σύνθημα ενόψει του δεύτερου τελικού στο Φάληρο: «Να κάνουμε διπλό στο ΣΕΦ για να ξαναφέρουμε τη σειρά και το πλεονέκτημα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα δεν ήμασταν όπως έχουμε συνηθίσει στο ΟΑΚΑ. Σκόραρε 45 στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, απέκτησε ψυχολογία. Δεν καταφέραμε να έχουμε καλό διάστημα επιθετικά σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία χάσαμε την πρώτη μάχη. Να κάνουμε διπλό στο ΣΕΦ για να ξαναφέρουμε τη σειρά και το πλεονέκτημα εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα. Θα κοιτάξουμε το παιχνίδι, θα δούμε τα λάθη μας. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε κάτι που δεν περιμέναμε, ή εμείς κάτι που δεν περίμενε ο Ολυμπιακός. Το μόνο που μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτή τη σειρά είναι η κούραση κάποιον παικτών άμα υπάρξει.

Αν μπορούμε να βρούμε ένα κομμάτι στο οποίο δεν είμαστε καλοί αυτό τον χρόνο, είναι ότι πολλές φορές δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα φάουλ με τον τρόπο που θέλουμε. Η άμυνα που παίζαμε δεν ήταν τόσο σκληρή που θα ανάγκαζε τον αντίπαλο να βγει από το παιχνίδι του».

Όσο για το αν υπήρχε εντολή να φθαρεί ο Μιλουτίνοφ, είπε: «Η ομάδα μας είναι μία ομάδα που επιτίθεται με πολύ pick and roll καταστάσεις. Ο Μιλουτίνοφ δεν έκανε φάουλ. Δεν επιτεθήκαμε στο ποστ, διότι δεν είμαστε μία τέτοια ομάδα και γι’ αυτό δεν είχε φθαρεί. Δε νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν ότι ο Μιλουτίνοφ έπαιξε 32 λεπτά, ούτε είναι θέμα προσώπων. Είναι καθαρά θέμα προσέγγισης και η προσέγγισή μας δεν ήταν καλή και είναι σίγουρο ότι θα είναι αυτή που πρέπει στα επόμενα παιχνίδια».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ