Ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό

 

Οι “ερυθρόλευκοι” τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική χωρίς κόσμο, μετά τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της άφιξης της αποστολής του Παναθηναϊκού στο, Game 1 των τελικών της Basket League.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αναμέτρηση της Κυριακής (04/06) οι “πράσινοι” έκαναν καταγγελία για επίθεση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξής τους στο ΣΕΦ. Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Λόγω του γεγονότος ότι τα εισιτήρια για το Game 3 έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία, η ποινή μεταφέρεται είτε στο Game 5, αν διεξαχθεί, είτε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αθλητικός Δικαστής:

«1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα».//Α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ