Κόνιαρης: «Ευγνώμων που με εμπιστεύτηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα Πατρών μίλησε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio για το νέο… κεφάλαιο στην καριέρα του και τη σχέση του με τον καινούργιο κόουτς της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Κόνιαρης:

Για τις φιλοδοξίες του στον Προμηθέα είπε: «Δε μου αρέσει να μιλάω πάρα πολύ για μεγάλους στόχους. Σε μια χρονιά που έχει και Ευρώπη και Ελλάδα, θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στο κομμάτι που με χρειάζεται ο προπονητής, να μην υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις μου και να είμαι κι εγώ πιο έτοιμος απ’ τις άλλες χρονιές μετά τους τραυματισμούς που πέρασα. Όλο αυτό με επηρέασε και μέσα απ’ τον Προμηθέα και τον κόουτς Παπαθεοδώρου θέλω να αποδείξω αυτό που είμαι τώρα στο παρόν και να παίξω το μπάσκετ που ούτε εγώ ο ίδιος δεν έχω παίξει ακόμα. Δεν είναι κάποια συνέχεια του παρελθόντος αυτό που θα γίνει φέτος. Δόξα τω θεώ, είμαι υγιής και μπασκετικά υπάρχει εμπειρία που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι το σημαντικό».

Για τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι ένας άνθρωπος που μ’ έχει πιστέψει από πολύ παλιά με ξέρει πολύ καλά. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την κίνησή του να με βάλει στο ρόστερ της ομάδας και να έχω κι εγώ ένα ρόλο σ’ αυτό που θέλει να καταφέρει η ομάδα. Κουβεντιάσαμε με τον κόουτς γιατί κι αυτός έχει καιρό να με δει ν’ αγωνίζομαι συνεχόμενους αγώνες και να είμαι καλά. Μιλήσαμε πολλές ώρες και τούς εξήγησα ότι εγώ θέλω πάρα πολύ ν’ αγωνιστώ και για το Προμηθέα και για εκείνον και να είμαι καλά. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό που έγινε».

Για το ότι ο Προμηθέας εμπιστεύεται αρκετά τους Έλληνες παίκτες, ανέφερε: «Γενικά στο ελληνικό μπάσκετ δε μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το τι μπορεί να βρεις και να δεις σε μια ομάδα. Όντως ο Προμηθέας χρησιμοποιεί πάρα πολύ τους Έλληνες, όπου οι πιο πολλοί απ’ αυτούς έχουν προχωρήσει. Τόσα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ έχω δει πολλά να συμβαίνουν, οπότε κρατάω μικρό καλάθι σε τέτοια θέματα. Ωστόσο ήταν ένα κίνητρο αυτό για να πάω στον Προμηθέα. Και το BCL στο οποίο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο Προμηθέας ήταν ένα μεγάλο κίνητρο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League, δήλωσε: «Είναι ένα ανεβασμένο πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλες οι ομάδες έχουν ανέβει τώρα, οπότε έχει ανέβει και το θέαμα και αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ