Κλήθηκε από την ΔΕΑΒ ο Παναθηναϊκός για το Game 5 των τελικών

Σε ακρόαση από την ΔΕΑΒ κλήθηκαν οι "πράσινοι", για περιστατικά βίας οπαδών τους κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του 5ου τελικού της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Basket League, νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-2 στη σειρά των τελικών. Στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στο Game 5, όμως, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ φίλων του “τριφυλλιού” και της Αστυνομίας, με ορισμένους να προσπαθούν να προσεγγίσουν δίχως εισιτήριο την περιοχή.

Η ΔΕΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε ακρόαση την “πράσινη” ΚΑΕ, μετά τα όσα συνέβησαν πριν το τζάμπολ του 5ου τελικού, έξω από το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Καλεί σε ακρόαση στις 21-06-2024 την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για σοβαρά φαινόμενα βίας οπαδών της κατά των αστυνομικών δυνάμεων (άσκηση σωματικής βίας και ρίψεις αντικειμένων ικανών να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες), που φέρονται ότι έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ACTOR – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ