Καλύτερος αμυντικός για τη σεζόν 2023-24 ο Γκραντ

Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε "Αμυντικός της χρονιάς" για τη σεζόν 2023-24 της Basket League.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική περίοδο και ως επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε η ανάδειξη του σε “Καλύτερο Αμυντικό” για την Basket League της σεζόν 2023-24.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Τζέριαν Γκραντ, ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ, με την ουσιαστική παρουσία του ήταν βασικός συντελεστής των επιτυχιών του Παναθηναϊκού AKTOR την τελευταία σεζόν και ως επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε η ανάδειξη του σε Καλύτερο Αμυντικό για την Stoiximan Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24!

Ο Γκραντ «διαδέχεται» τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού που είχε αναδειχθεί τις δύο προηγούμενες σεζόν Καλύτερος Αμυντικός.

Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards με δεύτερο σε όλες τον Γουόκαπ.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League ο Γκραντ συγκέντρωσε το 45,45% (10 ψήφοι) και ο διεθνής γκαρντ των «ερυθρόλευκων» το 22,72% (5).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο 32χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR ψηφίστηκε από το 55,81% (24 ψήφοι) και ο Γουόκαπ από το 27,9% (12).

Ο Γκραντ στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού πήρε το 43,43% (1.1018 ψήφοι) και ο Γουόκαπ το 15,96% (374 ψήφοι).

«Είναι πάντα τιμητικό να αναγνωρίζεσαι ως ο καλύτερος σε έναν τομέα, ιδιαίτερα όταν καταβάλεις τόσο σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» μετά την ανάδειξη του ως Καλύτερου Αμυντικού για την Stoiximan Basket League 2023-24.

Όσο για το αν αυτό είναι το πρώτο βραβείο καλύτερου αμυντικού στην καριέρα του, επισήμανε: «Όντως, είναι το πρώτο μου βραβείο ως καλύτερος αμυντικός κάποιας σημαντικής διοργάνωσης και εύχομαι να μην είναι το τελευταίο. Αγαπώ αυτά τα στοιχεία που φέρνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κάθε βράδυ και θα συνεχίσω να το κάνω με τον ίδιο ζήλο».

«Ξέρω πολύ καλά το πόσο προσπαθώ και το πόσο σκληρά δουλεύω και εμπιστεύομαι απόλυτα αυτή τη δουλειά και τις ικανότητές μου», σχολίασε ο Γκραντ σχετικά με το αν περίμενε πως θα έχει μια τόσο καλή παρουσία με τον Παναθηναϊκό AKTOR το περασμένο καλοκαίρι, και τόνισε ότι: «Οπότε για μένα δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη. Χαίρομαι πολύ που με τη δική μου παρουσία βοήθησα την ομάδα μου να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ