Αυγενάκης: «Δημιουργήσαμε έναν κουμπαρά για τον αθλητισμό»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα… κέρδη που υπάρχουν για τους συλλόγους από τα έσοδα της φορολόγησης του στοιχήματος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για την συνεργασία του υφυπουργείου με ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, την φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος αλλά και την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Κύριε πρόεδρε της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, κοινότητα του μπάσκετ, είμαι πολύ χαρούμενος. Το Ηράκλειο καλωσορίζει μια γιορτή του μπάσκετ. Γίνεται με απόλυτη συνεργασία των ομάδων, της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ. Και οι χορηγοί αντιλαμβάνονται τη δύναμη του αθλητισμού και ενισχύουν. Είμαι χαρούμενος γιατί θα σας φιλοξενήσουμε στην Κρήτη. Ερχόμαστε να δείξουμε κορυφαίες μπασκετικές στιγμές σε ένα άθλημα που η εικόνα που παρουσιάζει είναι ανοδική και όσον αφορά τη δημοφιλία του και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Υπάρχει αρμονική συνεργασία με ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και χαίρομαι που μετά από μια κοπιαστική διαδρομή δημιουργήσαμε έναν μόνιμο κουμπαρά ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού. Στην αρχή η σχέση μας με τις στοιχηματικές εταιρείες δεν ήταν η καλύτερη, υπήρχε μια προκατάληψη. Με ενέργειες και από το υπουργείο οικονομικών υπήρξαν βελτιώσεις στο κομμάτι της φορολόγησης των παικτών και έχουμε μεγαλύτερα αποθέματα στον κουμπαρά.

Θα μοιράσουμε 66 εκατ. στον αθλητισμό και είναι θέμα ημερών να καταλήξουν τα χρήματα στον αθλητισμό, στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Διατηρήσαμε το 50-50 που είναι κανόνας, είναι στόχος, είναι δέσμευση. Με το 50-50 θεωρούμε πως η βάση της αθλητικής πυραμίδας ενισχύεται και δημιουργεί φυτώρια. Οι ακαδημίες διαρκώς αυξάνονται. Είμαι χαρούμενος που θα ζήσουμε μια γιορτή του μπάσκετ. Ελπίζω το κοινό που θα δει από κοντά τους αγώνες, θα χειροκροτήσει την ομάδα του να απολαύσει το θέαμα και να κερδίσει το μπάσκετ. Θέλουμε το μπάσκετ να πάει ακόμα πιο ψηλά. Πιστεύω στη δύναμη του μπάσκετ. Καλή επιτυχία. Όλοι μαζί για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ