Αβδάλας: «Απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον»

 

Ο γκαρντ της Καρδίτσας «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

Ο Νεοκλής Αβδάλας μετέφερε τις εμπειρίες του απ’ το παγκόσμιο camp, Basketball Without Borders, στο οποίο συμμετείχε και, μάλιστα, διακρίθηκε.

Για την εμπειρία του Basketball Without Borders Global: «Γύρισα την Τρίτη (19/02) απ’ την Ιτιανάπολις γεμάτος με τρομερές εμπειρίες. Αυτό που έζησα ήταν τρομερή εμπειρία, προσπάθησα και πήρα όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα απ’ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που ήταν εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που το πέρασα όλο αυτό, έχω βάλει πολλά πράγματα μέσα μου. Το να συναγωνίζομαι τόσα πολλά ταλέντα γύρω μου ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία».

Για την καθημερινότητα εκεί: «Ξυπνούσαμε πολύ πρωί, γύρω στις 7, πηγαίναμε γήπεδο νωρίς-νωρίς, κάναμε το ζέσταμά μας και μετά είχαμε κάποιους σταθμούς με ατομικά στοιχεία που δουλεύαμε. Μετά είχαμε αγώνες λίγων λεπτών. Όλο αυτό διαρκούσε ένα τετράωρο-πεντάωρο. Στο ξενοδοχείο ύστερα είχαμε το μεσημέρι και το απόγευμα να ξεκουραστούμε και να δούμε την Ιντιανάπολις».

Για το τι κέρδισε απ’ αυτήν την εμπειρία: «Το ότι ήμουν εκεί σίγουρα μου έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση για το μέλλον και για τα επόμενα βήματα. Με βοήθησε πάρα πολύ».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει το ότι αγωνίζεται στην Καρδίτσα: «Σίγουρα ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω για μένα. Με έχει ωφελήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της σκληράδας, να δυναμώσω, να δω πώς είναι να παίζεις με άνδρες. Δε μένει πολύς καιρός ακόμα στο πρωτάθλημα, έχουμε λίγα παιχνίδια, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να τα εκμεταλλευτώ όλα».

Για το μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας η διακοπή για τις εθνικές ομάδες: «Αυτό θα το ανακαλύψουμε πιο μετά. Επειδή, όμως, έχουμε περάσει δύσκολα σαν ομάδα και σαν σύλλογος με όλες τις καταστροφές που υπήρξαν, όλο αυτό μάς έχει δυναμώσει και μας έχει κάνει μια σκληρή ομάδα. Οπότε δε νομίζω να έχουμε θέμα στο μέλλον».

Για το τι θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Σίγουρα θέλω να βελτιώσω ακόμα περισσότερο το σουτ μου, αν και το έχω βελτιώσει πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχω βάλει πάρα πολλή δουλειά και θα συνεχίσω να βάζω. Επίσης, επειδή μ’ αρέσει να παίζω στον “άσσο”, θέλω να χαμηλώνω λίγο την ντρίμπλα μου για να μπορέσω να κινούμαι πιο εύκολα και απέναντι στους κοντύτερους γκαρντ που θα με μαρκάρουν στο μέλλον».

Για το τι είναι το μπάσκετ για τον ίδιο: «Είμαι ερωτευμένος με το μπάσκετ και θα συνεχίσω να είμαι, γιατί αυτό είναι που μετράει στο τέλος, το πόσο αγαπάς το άθλημα. Γι’ αυτό ξεκίνησα κι εγώ, με έβαλε ο πατέρας μου από μικρό».

Για τις συμβουλές που του έχει δώσει ο πατέρας του: «Να αγαπάω το άθλημα, να μην το κάνω για κανέναν, παρά μόνο για μένα. Να μην ακούω πολλές φωνές γύρω μου, να είμαι ο εαυτός μου και όλες αυτές τις συμβουλές».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ