Αταμάν: “Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες”

Λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού, ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στην Μπολόνια.

Συγκεκριμένα, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:

«Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες…. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε. Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι, η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και αγωνίζεται στην έδρα της. Παίζει διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ. Θα είναι σημαντικό να έχουμε επιλογές σε όλες τις θέσεις όσον αφορά τον χρόνο και τα λεπτά της συμμετοχής. Το πώς θα παρουσιαστούμε είναι ακόμα πιο σημαντικό από το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Μερικές φορές παίζουμε όλοι και δεν είμαστε καλοί. Κάποιες φορές παίζουμε με έξι παίκτες, όπως συνέβη στα τελευταία 2-3 παιχνίδια, και είμαστε στο 90% της απόδοσής μας και κερδίσαμε τα ματς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο που υπενθύμισε την κρισιμότητα του αγώνα για τις δυο ομάδες: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει στην έδρα της. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για αυτούς. Παίζουμε καλά, είμαστε στη δεύτερη θέση και προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε. Τα τρία παιχνίδια που απομένουν είναι τελικοί για εμάς. Έχουν πολύ δυνατούς παίκτες σαν τον Σενγκέλια στο ποστ, έχει πολύ καλή δημιουργία, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση εκεί. Νιώθω έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ