Αταμάν: «Η Euroleague πρέπει να γίνει μία κλειστή λίγκα 24 ομάδων»

 

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές πρόεβη σε μια δήλωση που θα συζητήθει, σχετικά με το format που πρέπει να ακολουθήσει η Euroleague προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων.

Ο Εργκίν Αταμάν, σε δηλώσεις του στο “RAC1”, τόνισε πως η διοργάνωση θα πρέπει να ακολουθήσει το “μοτίβο” των NBA, Formula 1 και ATP, ενώ μίλησε για το επίπεδο της Euroleague, αλλά και τα “παράθυρα” της FIBA.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το format της Euroleague:

«Πιστεύω ότι για να ανέβουν τα έσοδα των ομάδων, θα πρέπει η Euroleague να γίνει μία κλειστή λίγκα 24 ομάδων. Όπως είναι το ΝΒΑ, η Formula 1 ή το ATP. Θα πρέπει να κλείσουμε την Euroleague, αλλά και τις εγχώριες λίγκες, ώστε να έχουν περιθώριο οι εθνικές ομάδες για το πρόγραμμά τους. Το πρόβλημα της Euroleague είναι τα έσοδα. Μερικές ομάδες ξοδεύουν 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά, τι γίνεται με τα έσοδα; Είναι τραγική κατάσταση».

Για τη δήλωση του Ντόντσιτς ότι παρακολουθεί περισσότερο Euroleague από ΝΒΑ:

«Η ποιότητα του μπάσκετ στην Euroleague είναι πολύ υψηλή. Γιατί το λέει αυτό ο Ντόντσιτς; Γιατί τα παιχνίδια στην Euroleague είναι πιο διασκεδαστικά. Ωστόσο, το επίπεδο της οργάνωσης δεν είναι το ίδιο».

Για τα “παράθυρα” της FIBA:

«Οι εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του μπάσκετ παγκοσμίως. Τώρα, στα μέσα της σεζόν παίζουν οι Β’ και… Γ’ ομάδες. Δεν πάνε οι ομάδες με φουλ ρόστερ. Αυτό, θα πρέπει να διορθωθεί».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ