Απορρίφθηκε η έφεση του Ηρακλή

Δεν δικαιώθηκε για την αφαίρεση των τριών βαθμών από το ΑΣΕΑΔ ο «Γηραιός», ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Ηρακλής είχε τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν με αφαίρεση τριών βαθμών από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και είχε πραγματοποιήσει έφεση στο ΑΣΕΑΔ. Η έφεση αυτή όμως δεν έγινε δεκτή και παραμένει το -3 στους «κυανόλευκους» όσον αφορά το βαθμολογικό πίνακα της Μπάσκετ Λιγκ.

Είτε είχε την αφαίρεση των βαθμών όμως είτε όχι, ο Ηρακλής και αγωνιστικά υποβιβάστηκε στην Α2 Ανδρών, αλλά ο «πονοκέφαλος» για τους Θεσσαλονικείς δεν σταματά εκεί. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος τιμωρήθηκε και με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του εγχώριου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 68/20-5-2021 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Γ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ». Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».

«Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ HΡΑΚΛΗΣ 2017) για τις πράξεις που συνιστούν παραπτώματα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ) , που διεξήχθη στις 14-5-2022».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ