Άντονι: «Αποτύχαμε στο Παγκόσμιο»

Ο “Μέλο” μίλησε για την ήττα της Team USA από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του φετινού MundoBasket, τονίζοντας πως ήταν αποτυχημένη η πορεία της στη διοργάνωση. 

Η Γερμανία, κοίταξε στα μάτια το… θηρίο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έπαιξε στο ρυθμό του και κατάφερε να επικρατήσει με 113-111, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MundoBasket, εκεί όπου περιμένει η Σερβία.

Ο πρώην NBAer, Καρμέλο Άντονι, βρέθηκε στην Μανίλα και παρακολούθησε την συγκλονιστική αναμέτρηση της χώρας του με την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ και μετά τον αποκλεισμό της Team USA, κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία των ΗΠΑ στη διοργάνωση, τονίζοντας πως ήταν αποτυχημένη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καρμέλο Άντονι:

«Είναι έκπληξη! Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι μία αποτυχία. Δεν θέλουμε να χρυσώσουμε το χάπι. Έτσι πρέπει να το προσεγγίσουμε όταν έχεις προσδοκίες για το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στη Γερμανία και τη Σερβία. Έκαναν δύο πολύ καλά παιχνίδια. Ήταν εκπλήξεις. Είναι καλό για το άθλημα, για τη FIBA, το μπάσκετ και τους φανς να γνωρίζουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται εδώ για να παίξει. Άπαντες θα πρέπει να σκεφτούν μία διαφορετική προσέγγιση για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Όλοι γίνονται καλύτεροι. Το παιχνίδι μεγαλώνει σε παγκόσμια κλίμακα. Στο τέλος της ημέρας, όλοι μπορούν να βγουν εκεί έξω και να κερδίσουν ένα χρυσό».

Στη συνέχεια, είπε: «Θα ήθελα πολύ να στέλναμε κάθε χρόνο στην αφρόκρεμα για να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει όμως να σεβαστούμε τους παίκτες που ήρθαν εδώ. Είναι επαγγελματίες. Δεν μπορείς να στέλνεις πάντα τους κορυφαίους. Όταν μιλάς για εξέλιξη, αυτό κάνουμε. Εξελίσσουμε κάποιους παίκτες για να ανταγωνιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Βάζουμε τις νίκες με τις ήττες μαζί και προχωράμε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: δεν νομίζω πως εμείς οι Αμερικανοί νομίζουμε πως δεν μπορούμε να χάσουμε. Ο φόβος της ήττας είναι αυτός που σε καθοδηγεί, που σε κάνει να θες να κερδίσεις και αισθάνεσαι χάλια όταν χάνεις. Κάνουμε σπουδαία δουλειά ως οργανισμός πάνω στο σεβασμό του παιχνιδιού. Θα παίξουν με ένταση για το χάλκινο μετάλλιο. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι ήρθαν εδώ με ξεκάθαρη ιδέα ότι είναι σίγουρη η επιτυχία».

Κλείνοντας, τόνισε: «Είναι διαφορετικό από ότι πριν 15-30 χρόνια. Παίζουμε με αυτούς κάθε νύχτα στο ΝΒΑ. Τους γνωρίζουμε, τους βλέπουμε επί οκτώ μήνες. Όταν ερχόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις παίζουν για κάτι διαφορετικό και σεβόμαστε τη νοοτροπία.

Όσο και να θέλουμε να μιλάμε για το 1992 και τα δικά μας χρόνια, πρέπει να σταθούμε στη στιγμή και να εστιάσουμε στην τωρινή ομάδα. Να την ενθαρρύνουμε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό κάνουμε. Πρέπει να σκάψουμε βαθιά και να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε παιχνίδια.

Όταν σε κερδίζει η Γερμανία με το δικό σου ρυθμό και παιχνίδι, τότε μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Δεν νικούν αν δεν παίξουν με τον αμερικανικό τρόπο. Πρέπει να σκοράρεις περισσότερο από ότι οι ΗΠΑ. Η Γερμανία αξίζει ότι πήρε».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ