Αντέδρασε η Εφές για την ποινή του Λάρκιν

 

Η τουρκική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τα παράπονά της για την τιμωρία που επιβλήθηκε στους Λάρκιν και Γουίλμπεκιν από την Τουρκία και τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα να αγωνίζονται ως γηγενείς στο πρωτάθλημα. 

Ο Σέιν Λάρκιν και ο Σκότι Γουίλμπεκιν τιμωρήθηκαν μετά την απουσία τους από τις υποχρεώσεις της εθνικής Τουρκίας για τα προκριματικά του Προολυμπιακού τουρνουά και πλέον θα αγωνίζονται ως γηγενείς στο πρωτάθλημα.

Η Αναντολού Εφές με τη σειρά της, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση αυτή, καθώς αναφέρει πως ο Λάρκιν ήταν τραυματίας και τονίζει πως ποτέ δεν έχει αρνηθεί σε παίκτες της να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αναντολού Εφές:

«Ο αθλητής μας, Σέιν Λάρκιν, παρακολούθησε το camp προετοιμασίας την ημερομηνία που ζητήθηκε, ενημέρωσε τις αρχές για τον τραυματισμό του και υποβλήθηκε στους υγειονομικούς ελέγχους που ζήτησαν οι γιατροί της Εθνικής ομάδας. Από τους υγειονομικούς ελέγχους δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους αγώνες της Εθνικής μας λόγω οστικού οιδήματος που εντοπίστηκε στο γόνατό του. Παρόλο που ο αθλητής μας ανέφερε τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας και τις αναφορές του γιατρού σχετικά με την κατάσταση του γόνατου του στα σχετικά ΜΜΕ έγκαιρα και με ακρίβεια, τιμωρήθηκε με πολύ βαριά ποινή από την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η τιμωρία που δέχτηκε ο αθλητής μας επηρέασε βαθιά τόσο τον ίδιο όσο και τον Σύλλογό μας. Ο προγραμματισμός της σεζόν, η ισορροπία της ομάδας και η δομή του προϋπολογισμού της ομάδας μας έχουν υποστεί ένα βαρύ, ανεπανόρθωτο πλήγμα λόγω αυτής της ποινής. Ο σύλλογός μας, που έχει αναδείξει και παραχωρήσει αμέτρητους παίκτες για το τουρκικό μπάσκετ, παρέχει παίκτες στις Εθνικές Ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία κάθε χρόνο και είναι μια από τις ομάδες που περήφανα έστελνε τους περισσότερους αθλητές στην Εθνική μας για πολλά χρόνια, αλλά ήταν και η ομάδα που υπέφερε περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, μάθαμε με λύπη μας ότι το Αθλητικό Συμβούλιο Διαιτησίας, το οποίο αξιολόγησε το θέμα ως αποτέλεσμα της προσφυγής του Συλλόγου μας, ενέκρινε την ποινή που δόθηκε στον αθλητή μας. Παρόλα αυτά, ως Αναντολού Εφές, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα βήματα και τα σχέδια που θα οδηγήσουν την Εθνική μας στην κορυφή σε όλα τα μελλοντικά τουρνουά και διοργανώσεις. Αφήνουμε στο κοινό να αξιολογήσει αυτή την τιμωρία, την οποία πιστεύουμε ότι ο σύλλογός μας και ο αθλητής μας δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ