Αναστασοπούλου: «Με σκληρή δουλειά θα αναδείξουμε και το 3×3 στην Ελλάδα»

 

Η διεθνής σέντερ με την Εθνική Γυναικών 3×3 μίλησε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio για την… προοπτική της “γαλανόλευκης”, τονίζοντας πως μπορεί να αναδειχτεί η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μάντυ Αναστασοπούλου:

Για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες 3×3 στην Κρακοβία είπε: «Προφανώς όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου δεν υπάρχει κάτι ομορφότερο. Νιώθεις τιμή και παράλληλα θες να τα δώσεις όλα γι’ αυτήν. Έχουμε τον κόουτς Τσαγκαράκη που πραγματικά μάς έχει κάνει μια ομάδα και μάς έχει κάνει ν’ αγαπήσουμε όλο αυτό. Αυτό μάς δίνει την ενέργεια να προσπαθούμε για κάτι το οποίο τώρα ξεκίνησε. Μπορεί να μη φέραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά πιστεύουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέλλον είναι μπροστά μας και με σκληρή δουλειά θα αναδείξουμε και αυτό το άθλημα στη χώρα μας».

Για αυτό που μάς χωρίζει από άλλες χώρες στο 3×3 τόνισε: «Οι άλλες χώρες κάνουν πάρα πολλά τουρνουά, εμείς σαν ομάδα ήρθαμε να παίξουμε απλά τρεις αγώνες. Οι άλλες χώρες παίζουν σε woman series, όπου πληρώνουν οι Ομοσπονδίες τους πολλά χρήματα για να συμμετάσχουν εκεί. Είναι μια προετοιμασία που εμείς τη βλέπουμε λίγο “με τα κιάλια”. Είμαστε απ’ το Μάιο όλες μαζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Στο 3×3, ναι μεν πρέπει να έχεις και ταλέντο, αλλά πρέπει πρώτα να “χτίσεις” την ομάδα και να βρεις τις συνεργασίες που χρειάζεται».

Για το 3×3 ανέφερε: «Είναι διαφορετικό γιατί δεν έχεις προπονητή να σε κοουτσάρει ή να φωνάζει στο οτιδήποτε. Παίρνουμε το παιχνίδι πάνω μας και συνεργαζόμαστε η μία με την άλλη, δίνουμε συμβουλές η μία στην άλλη, φωνάζουμε η μία για την άλλη, γιατί δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόουτς. Αυτό το κάνει πολύ πιο όμορφο και πιο ελκυστικό για ‘μας τους παίκτες. Είναι δικό μας το παιχνίδι. Είναι πολύ κουραστικό βέβαια γιατί είναι στα 12”, είναι γρήγορες οι εναλλαγές, διαφορετικοί οι ρυθμοί και πολύ το “ξύλο”».

Για τη μεταγραφή της στον Ολυμπιακό: υπογράμμισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας. Ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους μας τους στόχους κι εγώ προσωπικά να κερδίσω πολλά απ’ όλο αυτό, γιατί είναι μια σπουδαία εμπειρία και νιώθω τιμή που μού δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ελπίζω να την “αρπάξω” και να πάνε όλα καλά».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ