Ανακοίνωση ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ: «Γόνιμος διάλογος και ταύτιση απόψεων»

 

Η Ομοσπονδία και η Λίγκα έκαναν από κοινού ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο σημερινό (27/09) συμβούλιο, όπου και υπήρξε συμφωνία σε κομβικούς άξονες.

Το καλό κλίμα που προερχόταν από τη σημερινή (27/09) συνεδρίαση ανάμεσα σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και τις 12 ομάδες της Basket League, επιβεβαιώθηκε με την από κοινού ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με τη Λίγκα.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων για την οικονομική εξυγίανση των ομάδων, τους ξένους και τους Έλληνες που θα πρέπει να αγωνίζονται στην Basket League, καθώς και τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες διαδικασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.

Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές και σε πλάνο τριετίας, πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ