Αμελί Ουντό-Καστερά: «Έχουμε ήδη εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα»

Η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού απάντησε στο Νικολά Μπατούμ για την απουσία του Τομά Ερτέλ από την εθνική ομάδα, λόγω της παρουσίας στην Ρωσία εν μέσω πολέμου με την Ουκρανία.

Ο παίκτης της εθνικής Γαλλίας, μετά την ήττα από την Λετονία στην δεύτερη αγωνιστική του Mundobasket με τους “τρικολόρ” να γνωρίζουν ταπεινωτικό αποκλεισμό. Από εκείνη την στιγμή ο Νικολά Μπατούμ ήθελε να μιλήσει για την απουσία του κλασικού ποίντ γκαρντ της Γαλλίας. Συγκεκριμένα ο Τομά Ερτέλ μετακόμισε στην Ρωσία για λογαριασμό της Ζενίτ, με την Γαλλική κυβέρνηση να του απαγορεύει την συμμετοχή του με τα χρώματα της χώρας του.

Η υπουργός αθλητισμού της χώρα στάθηκε στις δηλώσεις του αρχηγού των “τρικολόρ” λέγοντας πως: «Οι αποφάσεις αναφορικά με τη Ρωσία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Προέρχονται από την ανάγκη να προστατεύσουμε την ασφάλεια των αθλητών μας, στο επίπεδο της ηθικής και στη συνέπειας που διέπουν το υπουργείο μας και την ομοσπονδία.»

Για τον Ερτέλ δήλωσε ότι: «Ο Τομά Ερτέλ γνώριζε πως αν αγωνιστεί στη Ρωσία, δεν θα μπορούσε να επιλεγεί και παρόλα αυτά πήγε. Η ερώτηση αν πρέπει να τον έχουμε στην Εθνική ομάδα δεν προέκυψε στις ενημερώσεις. Έχουμε ήδη εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα».//ΓΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ