Καψαλός και Σουρλής για την άνοδο του Αμαρουσίου!

 

Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης διάκρισης της ομάδας των βορείων προαστίων, μίλησε για όσα κατάφερε το Μαρούσι τη φετινή χρονιά, την άνοδο στη Basket League, αλλά και στις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση. 

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στο EOK Web Radio:

Ο Σπύρος Καψαλός αναφέρθηκε:

Στο «κλειδί» της επιτυχίας: «Πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρα το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι που παίζουν ρόλο στο να επικρατεί αυτό το κλίμα, ξεκινώντας απ’ τη διοίκηση και ύστερα στους προπονητές, τους παίκτες και τους οπαδούς μας. Απ’ τη μέρα που έχω έρθει με έχουν βοηθήσει πολύ και είναι πολύ σημαντικό όταν έρχεται ένας νέος παίκτης σε μια ομάδα να τον «αγκαλιάζουν», να το βοηθούν σε όλους τους τομείς εντός και εκτός γηπέδου και να μπορούν να τού βγάζουν τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι μας είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και μες στο γήπεδο έχουμε δείξει πως, εκτός ότι παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ, ο καθένας μπορεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό».

Στο ότι ήρθε στα μέσα της σεζόν στο Μαρούσι: «Εγώ, ο Χάρης Κιούσης και ο Τόνι Γουντς είμαστε τα νεότερα μέλη του Αμαρουσίου και πιστεύω ότι έχουμε ταιριάξει, νιώθω ότι τα παιδιά τα ξέρω παραπάνω από 5 μήνες. Όλοι απ’ την πρώτη μέρα μού ανοίχτηκαν, με βοήθησαν, είχα καιρό να νιώσω έτσι κι εγώ. Συγκινήθηκα πολύ που μπόρεσα μέσα σε 5 μήνες να βοηθήσω την ομάδα και να καταφέρουμε ένα σκοπό που δεν ήταν ο αρχικός της, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έδειχνε ότι μπορούσε να τον πετύχει».

Ο Γιώργος Σουρλής μίλησε:

Για την άνοδο στη Basket League: «Είναι η κατάληξη 8 χρόνων, γιατί 7-8 χρόνια που είμαι στο Μαρούσι ξεκίνησε μια διαδικασία που την πιστέψαμε και τη στηρίξαμε. Με την έλευση του κόουτς Σκαραφίγκα πριν 4 χρόνια την πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και κατάφεραν αυτά τα παιδιά να φανούν αντάξια του ονείρου και να ανεβάσουν την ομάδα στην Α1 και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Η φετινή σεζόν είναι το επιστέγασμα κάποιων άλλων πιο δύσκολων που προηγήθηκαν ώστε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Φέτος, να το πω αλλιώς, ήταν η εύκολη χρονιά».

Για το μοντέλο του Αμαρουσίου: «Είναι το πλάνο και της αυριανής μέρας, όχι μόνο της χθεσινής. Στηριχτήκαμε σε παιδιά αρκετά νέα σε ηλικία, όπου μπορεί να είναι κοντά στα 25 τους χρόνια, αλλά δεν είχαν τις ευκαιρίες και μπήκαν σε μια διαδικασία να κάνουν πρωταθλητισμό. Η λογική είναι ότι πιστεύουμε σ’ αυτά τα παιδιά και θα πιστεύουμε και αύριο. Και με τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ξύδα, οι οποίοι είναι οι πιο έμπειροι, αλλά είναι το ίδιο άπειροι σε αυτές τις κατηγορίες, το καταφέραμε, το στηρίξαμε και το υποστηρίζουμε κι εμείς και απ’ την πλευρά της διοίκησης και του staff. Είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δίνουμε χρόνο στα παιδιά, μένουν όσοι πιστεύουν και το στηρίζουν όλο αυτό».

Για το αν θα παίξουν στην Α1: «Αυτήν τη στιγμή έχει ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία που δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ακατόρθωτη. Είμαστε σε μια διαδικασία όπου νιώθουμε έτοιμοι γι’ αυτό το κομμάτι και πάμε βήμα-βήμα. Δε μάς αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα το καταφέρουμε».

Για το σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Η ομάδα θα στηριχτεί στην ίδια διαδικασία αυτών των χρόνων με πολύ λίγες προσθαφαιρέσεις. Σχετικά με τους ξένους θα είμαστε λίγο πιο φειδωλοί και λίγο πιο ουσιαστικοί. Η δική μου εισήγηση και φιλοσοφία είναι ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να δουν αν μπορούν να υποστηρίξουν την Α1 και να μπούμε σε μια διαδικασία με 1-2-3 ξένους να φτιάξουμε ένα «κράμα» ομάδας που θα είναι ίδιο απ’ την πρώτη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Για ‘μας αποτελεί κάτι ξεχωριστό ότι η ομάδα θα είναι συνέχεια της προηγούμενης και όχι μια καινούργια ομάδα. Πιστεύουμε σ’ αυτό το κομμάτι όλοι και θα συνεχίσουμε σ’ αυτήν τη λογική».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ