Άνετο πέρασμα από την Πάτρα… (video)

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτό που ήθελε, να “κλείσει” αήττητος τον πρώτο γύρο περνώντας από ην Πάτρα με 69-54 επί του Προμηθέα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε στην διάθεσή του τον Λεσόρ, αλλά μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή πρόθεση να βάλει την μπάλα κοντά στο καλάθι, κάτι που του έδωσε προβάδισμα με 8-2.

Ο Προμηθέας ανασυντάχθηκε και βρίσκοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια κατάφερε να «γυρίσει» την σε βάρος του κατάσταση και μάλιστα να προηγηθεί με 14-13. Στο σημείο εκείνο ο Ναν με 5 σερί πόντους αποκατέστησε το προβάδισμα της ομάδας του και το α’ 10λεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-15 για τους «πράσινους».

Ο Κόφεϊ μείωσε σε 18-17, αλλά ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με σερί 6-0, αποκτώντας διαφορά 7 πόντων.  Με τους Μήτογλου και Ερνάνγκόμεζ να κυριαρχούν οι «πράσινοι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι  παίρνοντας ατομικές φάσεις δεν τους επέτρεπαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας.

Το 28-21 για τους φιλοξενούμενους έγινε 28-27 και 30-29, καθώς οι παίκτες του Παπαθεοδώρου «τιμωρούσαν» κάθε αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού.

Δύο βολές του Κάουαν έδωσαν και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της Πάτρας με 31-30 1,5 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 34-31 , αλλά και με εμφανή την διάθεση των γηπεδούχων να «κυνηγήσουν» το ματς.

Με σερί 5-0 μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μεγαλώνοντας το προβάδισμά του σε 39-31,, ενώ το τρίποντο του Καλαϊτζάκη έδωσε διψήφιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, 5’:21’’ πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Διαφορά που διατήρησε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με σκορ 54-44.

Πολύ κακό 4λεπτο για τις δύο ομάδες, με πολλά εκατέρωθεν λάθη και είναι χαρακτηριστικό πως σ’ αυτό το διάστημα μπήκε μόλις ένας πόντος, από βολή του Ερνανγκόμεζ.

Στηριζόμενος στην άμυνά του, αλλά και στην έλλειψη επιλογών από τον Παπαθεοδώρου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με, διατηρώντας το αήττητό του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τερματίζοντας με το τέλος του α’ γύρου, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αταμάν, εκτός από την νίκη, είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους κουρασμένους, από την διπλή εβδομάδα στην Euroleague, παίκτες του, την ίδια ώρα που στον αντίποδα ο Παπαθεοδώρου είδε τους παίκτες του ναι μεν να προσπαθούν, αλλά να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό λαθών.




 

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Κάουαν 13)1), Μπαζίνας 7(1), Ρέινολντς 6, Χρυσικόπουλος 4(1), Στέφενς, Τζόουνς 2, Πλώτας, Κόφεϊ 18, Καραγιαννίδης 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σλούκας 6(1), Αντετοκόνμπο 10, Καλαϊτζάκης 12(2), Μήτογλου 7, Γκραντ 2, Βιλντόζα, Μπατσερόφσκι 4, Ναν 15(3), Γκριγόνις, Ερνανγκόμεζ 13(2), Μαντζούκας, Μωραΐτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ