Παπαχατζής: «Μεγάλο κατόρθωμα η παραμονή»

Ο βοηθός προπονητή του Νίκου Βετούλα στον πάγκο του Αμαρουσίου μίλησε στο EOK Web Radio για την πορεία της ομάδας των βορείων προαστίων την φετινή σεζόν.

Για την καλή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του: «Η ομάδα μας κερδίζει παιχνίδια με αυξημένη συχνότητα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει 2 νίκες στη σειρά, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι απ’ την προσπάθεια των παικτών μας και οφείλουμε να τους συγχαρούμε. Όταν κατακτάς έναν βασικό στόχο και συνεχίζεις να παίζεις για να κερδίζεις παιχνίδια, δεν είναι τόσο εύκολο. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “μπράβο” στους παίκτες μας».

Για το ότι κατάφεραν την παραμονή σαν νεοφώτιστοι: «Πιστεύω ότι κάθε ομάδα όση παράδοση κι αν έχει πίσω δεν παύει να είναι νεοφώτιστη. Σίγουρα τη βοηθάει το background, να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τις απαιτήσεις της κατηγορίας και του υψηλού επιπέδου. Το να κάνεις μια ομάδα απ’ την αρχή και να τη στελεχώνεις ξανά απ’ την Α2 στην Α1 δεν είναι επίσης εύκολο. Είναι μεγάλο κατόρθωμα η παραμονή. Εξασφαλίστηκε γρήγορα και αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι επίσης θετικό ότι η ομάδα συνεχίζει να έχει φιλοδοξίες και κοιτάζει να κερδίζει. Θα είναι πολύ ευχάριστο να μπούμε και στα play-offs, αλλά ακόμα κι αν δε γίνει η χρονιά θα παραμείνει επιτυχημένη».

Για το Μαρούσι και τη στήριξη του κόσμου: «Επειδή είμαι μαρουσιώτης γέννημα-θρέμμα, είναι το πρώτο μου σπίτι το Μαρούσι. Ξεκίνησα και σαν παίκτης από 8 χρονών, η οικογένειά μας είναι Μαρούσι. Αυτό δεν ξεχνιέται. Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα. Για εμάς τους παλιούς μαρουσιώτες το γεγονός ότι έχουμε φύγει απ’ το Σπύρο Λούη είναι περίεργο. Έχουμε κόσμο, θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ περισσότερο. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, γιατί το Μαρούσι είναι πολύ μπασκετική περιοχή, έχει μεγάλη παράδοση, ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε πολύ περισσότερο κόσμο».

Για τον Ορφέα Στασινό και τον Χρήστο Ιορδάνου: «Όταν το μπάσκετ άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1987, στην Ελλάδα υπήρχαν όλες οι συνοικίες όπως το Μαρούσι με ομάδες που έπαιζαν στην Α’ Εθνική και έβγαζαν παίκτες απ’ τις υποδομές τους. Οι εποχές έχουν αλλάξει, βλέπουμε πολύ περισσότερους ξένους. Το Μαρούσι κάνει την προσπάθεια του στις ακαδημίες, οι παίδες και οι έφηβοι φέτος ανέβηκαν κατηγορία στην ΕΣΚΑ. Ας ελπίσουμε να βρούμε χώρο και να μας βοηθήσουν τα ίδια παιδιά για να πάρουν ό,τι τους αξίζει. Κάνουμε μια δουλειά που θέλουμε η ομάδα να κερδίζει και θα βάλουμε αυτούς που θα μας βοηθήσουν. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέρνει ο Ορφέας να το κάνει αυτό, έχουμε και τον Ιορδάνου που στα τελευταία ματς προσφέρει τα μέγιστα. Είναι καλό να έχουμε μαρουσιώτες στην ομάδα, γιατί την “πονούν” και θα κάνουν το κάτι παραπάνω».

Για την επιστροφή του Αμαρουσίου: «Αυτό δεν το έχω πετύχει εγώ, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν πριν από εμένα και κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή. Η ομάδα κάποια στιγμή κινδύνευσε να αφανιστεί, όμως πάλεψε, ανέβηκε απ’ τη Β’ Εθνική στην Α2 και από εκεί στην Α1. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που δεν εγκατέλειψαν την ομάδα».//ΓΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ