Έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός στη μάχη του τίτλου

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών, το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη με 68-65 κι έφερε τη σειρά στο 1-1. Πλέον οι δύο σύλλογοι θα ξανασυναντηθούν την προσεχή Κυριακή (21/4, 13:00) στο βοηθητικό γήπεδο των ΣΕΦ (Αίθουσα 5) κι όποιος επικρατήσει, θα έχει δύο ευκαιρίες για να κατακτήσει τον τίτλο.

Κορυφαία για τον Παναθηναϊκό ήταν η Τζάσμιν Τζόουνς με 25 πόντους, ενώ σπουδαία βοήθεια είχε από την διπλή Γιασμίν Αλέιν με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και έξι τελικές πάσες. Για τον Ολυμπιακό εντυπωσιακή ήταν η Αγγελική Νικολοπούλου με 17 πόντους και οχτώ ασίστ, ενώ ουσιαστική ήταν και η Ουίλιαμς με 13 πόντους και εφτά ριμπάουντ.

O αγώνας

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το φτωχό 5-3. Οι δύο ομάδες σταδιακά ανέβασαν τα ποσοστά τους στην επίθεση, την ώρα που οι «πράσινες» διατηρούσαν το προβάδισμα 12-11 στο 7’, αφού η αρχηγός Πηνελόπη Παυλοπούλου είχε ξεκινήσει «ζεστή». Οι φιλοξενούμενες, έχοντας ως κορυφαία την Νικολοπούλου απάντησαν στο προβάδισμα των γηπεδούχων με έλεγχο των ριμπάουντ και καλή κυκλοφορία της μπάλας σε ένα δικό τους καλό δίλεπτο, όπου προηγήθηκαν με 12-18 στο 9’. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 15-20.

Ο Ολυμπιακός συντήρησε τον καλό ρυθμό στην επίθεσή του και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όπου και προηγήθηκε με +8, αλλά η Τσβίτκοβιτς είχε τις απαντήσεις που χρειάζονταν ο Παναθηναϊκός μειώνοντας σε 19-23 στο 12’, για το τάιμ άουτ του Νίκλα. Η αστοχία και η απουσία της Σταμολάμπρου κόστιζε στο «τριφύλλι» και ο Ολυμπιακός την εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει πρώτη φορά στο +10 (19-29 στο 15’). Το τάιμ άουτ ήταν μονόδρομος για την Ελένη Καπογιάννη, οι οδηγίες της οποίας σε συνδυασμό με τις Αλεξανδρή και Αλέιν συνέβαλαν στο να τρέξουν σερί 6-0 για 25-29 στο 17’. Στο χρόνο που απέμενε οι γηπεδούχες κατάφεραν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 30-33.

Η Αλεξανδρή έκανε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα της Νικολοπούλου, όμως η Γουίλιαμς τράβηξε επιθετικά για τον Ολυμπιακό στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, διατηρώντας τον μπροστά με 34-39 στο 23’. Οι «πράσινες» κόλλησαν επιθετικά, οι φιλοξενούμενες έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια και εκμεταλλεύτηκαν τα miss match παίρνοντας για πρώτη φορά διαφορά 11 πόντων (34-45 στο 25’). Η Καπογιάννη ψήλωσε το σχήμα βάζοντας στην ίδια πεντάδα τις Παυλοπούλου, Τζόουνς, Σωτηρίου, Τσβίτκοβιτς και Αλέιν, σχήμα το οποίο λειτούργησε φέρνοντας και πάλι κοντά στο σκορ τον Παναθηναϊκό (40-45 στο 27’). Οι «πράσινες» πλησίασαν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο αν και είχαν τις ευκαιρίες να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 44-52, παίρνοντας πόντους και από την Σπυριδοπούλου στο τελευταίο σκέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς, διατηρώντας ταυτόχρονα το προβάδισμα και στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου (44-54 στο 31’). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έψαχνε το ξέσπασμα που θα τον έβαζε πολύ γερά στο κυνήγι της νίκης. Οι «πράσινες» βρήκαν το ξέσπασμα αυτό, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -2 (52-54 στο 36’) με την Τζόουνς. Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (58-58), μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, ενώ η Τζόουνς που είχε πάρει… φωτιά, φτάνοντας τους 25 πόντους έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» 1’:25’’ πριν το τέλος του αγώνα. Η Σπυριδοπούλου με 2/2 βολές έφερε το ματς στα ίσια (60-60), ο Παναθηναϊκός αστόχησε στην επόμενη επίθεση, αλλά η Νικολοπούλου έκανε λάθος και έδωσε μία ακόμα επίθεση 6,8 δευτερολέπτων στις γηπεδούχες. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 4-0 στην αρχή της παράτασης, ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του 5-0 για το 64-65 και το τάιμ άουτ της Ελένης Καπογιάννη 1’:37’’ πριν το τέλος. Οι «πράσινες» ήταν άστοχες σε διαδοχικές επιθέσεις, έπαιρναν όμως συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ για να σκοράρει η Αλέιν δύο φορές για το 68-65, την ώρα που απέμεναν 16,1 δευτερόλεπτα για το τέλος, με την μπάλα να είναι στις «ερυθρόλευκες». Η Παυλοπούλου έστειλε την Γουίλιαμς στις βολές 8,7 δεύτερα για το τέλος. Η Αμερικανίδα είχε 0/2 ο Ολυμπιακός με δύο επιθετικά ριμπάουντ δοκίμασε δύο φορές να σκοράρει από τα 6,75μ, αστόχησε και έτσι ο Παναιθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 68-65.//ΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ