Τα πέναλτι ήταν η… ζωή του Μοντιέλ!

 

Πολλά πράγματα στη ζωή μόνο τυχαία δεν είναι και το ποδόσφαιρο αναδεικνύει αργά ή γρήγορα τις θυσίες που έχει κάνει ο καθένας. Ειδικά στην περίπτωση του 25χρονου δεξιού οπισθοφύλακα της Σεβίλλης, ο οποίος σε νεαρή ηλικία έβγαζε τα προς το ζην, από την… άσπρη βούλα.

Ο Γκονζάλο Μοντιέλ, δεν μεγάλωσε με τον ιδανικό τρόπο για ένα παιδί, όμως κατάφερε κάθε “χτύπημα” και κάθε δυσκολία που βρισκόταν στο μονοπάτι του, να την μετατρέψει σε ώθηση, προκειμένου να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατός. Ο 25χρονος Αργεντινός, ζούσε σε μία από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές του Μπουένος Άιρες, την Γκονζάλες Κατάν.

Σε ηλικία 13 ετών, πήρε την απόφαση να αφήσει το σπίτι και την οικογένεια του, για να κυνηγήσει το όνειρο του να γίνει ποδοσφαιριστής. Ο δρόμος του, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν, αλλά αυτό τον… σκληραγώγησε. Η αγάπη του για τη Ρίβερ, “γεννήθηκε” από τον παππού του, ο οποίος την υποστήριζε φανατικά και είχε ως είδωλο τον Άριελ Ορτέγκα. Για αυτό το λόγο οι γονείς του, του έδωσαν ως μεσαίο όνομα το Άριελ.

Η αγάπη του νεαρού λοιπόν, Γκονζάλο Άριελ Μοντιέλ, του έδινε καθημερινά ώθηση να ταξιδεύει -γιατί περί ταξιδιού πρόκειται- από τη γειτονιά του, την Γκονζάλες Κατάν, μέχρι τα βοηθητικά γήπεδα του “Μονουμεντάλ” της Ρίβερ Πλέιτ. Για να καταφέρει να φτάσει στον τελικό προορισμό, έπρεπε να αλλάξει καθημερινά δύο λεωφορεία. Στην αρχή έκανε τη διαδρομή με τη μαμά του, η οποία στη συνέχεια λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, “ανάγκασε” τον Μοντιέλ να την κάνει μόνος του. Για να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να εξασφαλίσει μελλοντικά την οικογένεια του, που πάντα τον στήριζε και ήταν δίπλα του σε κάθε βήμα.

Το πρόβλημα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι πολλές φορές δεν είχε χρήματα για να αγοράσει κάποιο εισιτήριο ή για να διασφαλίσει το καθημερινό του γεύμα. Έτσι ξεκίνησε να συμμετέχει σε τουρνουά πέναλτι και διάφορα στοιχήματα της γειτονιάς, για να μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Οι εκτελέσεις από την άσπρη βούλα έγιναν η ζωή του, ήταν το εισιτήριο του, το φαγητό του, η διαβίωση του, με λίγα λόγια… η ζωή του σε καθημερινή βάση.

Πώς να μην του δώσεις λοιπόν τη μπάλα, στη… ρωσική ρουλέτα στα νοκ-άουτ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου; Πώς θα μπορούσε να αστοχήσει; Δεν θα μπορούσε, γιατί κάποτε τα πέναλτι σήμαιναν πολλά παραπάνω για τον Μοντιέλ, από μία απλή εκτέλεση. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι καλώς τον εμπιστεύτηκε ο Λιονέλ Σκαλόνι, καθώς εκτέλεσε πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία, αλλά και το τελευταίο, αυτό που έδωσε στην Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο που τόσο “διψούσε” να κατακτήσει. Πλέον, μετά από τόσες δυσκολίες, απολαμβάνει την επιτυχία του και την… κορυφή του κόσμου.//

Η στιγμή που ο Μοντιέλ εκτελεί το τελευταίο πέναλτι, που… έστειλε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. (Ap photo)


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ