Σκαλόνι: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής επαίνεσε τον Λιονέλ Μέσι και τον Έντσο Φερνάντεζ, μίλησε για την ομάδα και αναφέρθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου στο Κατάρ.

Χαλαρός, απομονωμένος από όλη τη νευρικότητα που εισβάλλει την εθνική Αργεντινής τις τελευταίες εβδομάδες, μίλησε ενόψει της πρεμιέρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σαουδική Αραβία αύριο (22/11, 12:00).

Οι δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού:

«Θα αγωνιστούμε, ήρθαμε για αυτό, για να αγωνιστούμε, να απολαύσουμε και να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο προπονητής της “Αλμπισελέστε” , αφαιρώντας την πίεση από τους παίκτες προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι οι Αργεντίνοι και οι υπόλοιποι οπαδοί θα χαρούν να δουν μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας τόνισε: «Σε μια ομάδα όπως η Αργεντινή, έχεις πάντα πίεση όταν είσαι προπονητής της. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, είναι φυσιολογικό να γίνονται κριτικές. Ποτέ δεν το πήρα ως κάτι αρνητικό, το αντίθετο. Αυτό που ξέραμε ήταν η κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσουμε, η οποία είναι η ίδια που παίρνουμε και τώρα. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάνουμε λάθος αν το πιστεύουμε αυτό. Πρέπει να σεβαστούμε τις άλλες ομάδες. Είμαστε εδώ για να το χαρούμε, για να αγωνιστούμε, να απολαύσουμε, να παίξουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ