Σκαλόνι: «Ας ελπίσουμε να στεφθούμε αύριο πρωταθλητές κι αν όχι να είμαστε περήφανοι»

 

Ο τεχνικός της “αλμπισελέστε”, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή αλλά και στην αγάπη που δέχεται όλη η ομάδα από τον κόσμο.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, τον Εμπαπέ αλλά και την αγάπη που λαμβάνουν οι παίκτες αλλά και όλη η αποστολή της Αργεντινής από τον κόσμο.

«Είναι μια ομαδική δουλειά περισσότερο από ατομική. Και όχι μόνο ο Μπαπέ. Πέρα από το ότι είναι καλός παίκτης, η Γαλλία έχει άλλους παίκτες που τον τροφοδοτούν και τα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα. Είναι ακόμα νέος και θα συνεχίσει να βελτιώνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το αυριανό παιχνίδι είναι η Αργεντινή με τη Γαλλία, πέρα από τον Μέσι και τον Μπαπέ. Έχουμε και οι δύο τα απαραίτητα όπλα ώστε το παιχνίδι να μπορεί να κριθεί από άλλους παίκτες και όχι μόνο από τους δύο.

Από την πρώτη μέρα υιοθετήσαμε την ιδέα ήταν ότι η Εθνική Αργεντινής ανήκει σε όλους. Δώστε την ευκαιρία σε κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα. Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια το κάναμε. Φτιάξαμε μια θεαματική ομάδα που θυσιάζεται για τη φανέλα και όποιος παίξει προσφέρει στο μέγιστο. Ο άξονας όλων αυτών ήταν να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ένα έργο και μια ομάδα παικτών που θα μας έδιναν χαρά. Υπερασπιστήκαμε το έμβλημα και τους ανθρώπους».

Για τους Αργεντινούς φιλάθλους: «Η συγκίνησή μου είναι μέρος της κουλτούρας μας, όλων όσων νιώθουμε στην Αργεντινή, αυτού που ζουν οι άνθρωποι. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και είχαν ανάγκη από χαρά. Τους τη δίνουμε και οι εικόνες φτάνουν σε μας και μας συγκινούν. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα, αλλά στην Αργεντινή είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Και το ότι ο κόσμος ήταν χαρούμενος σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα είναι κάτι υπέροχο. Είμαστε άνθρωποι και είναι πράγματα που ενθουσιάζουν».

«Η χειρότερη μου στιγμή είναι όταν οι παίκτες βγαίνουν για ζέσταμα και μένεις μόνος σου στα αποδυτήρια. Αυτές είναι στιγμές που αν μπορούσα να αποφύγω, θα το έκανα. Μένεις μόνος, δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις και είναι μια στιγμή που θα ήθελα να εξαφανίσω».

Το μήνυμα στους παίκτες του: «Χθες ή προχθές μίλησα με τους παίκτες. Θέλω να τους ευχαριστήσω και είμαι συγκινημένος γιατί έχουν δώσει ειλικρινά τα πάντα. Ας ελπίσουμε να στεφθούν αύριο και αν όχι, ας είναι περήφανοι γιατί είναι η ώρα να το απολαύσουν. Εγώ το απολαμβάνω με τον δικό μου τρόπο».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ