Σενεγάλη – Ολλανδία: Οπαδοί χωρίς εισιτήριο μπήκαν ελεύθερα στο γήπεδο

Στις εξέδρες του “Αλ Τουμάμα Στέιντιουμ” βρέθηκαν φίλοι του ποδοσφαίρου χωρίς εισιτήρια λόγω βλάβης των τουρνικέ.

Μπορεί στο 2022 η τεχνολογία να έχει πλέον κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας, όμως αυτό δεν εμποδίζει να μην παρατηρούνται προβλήματα, ακόμα και όταν πρόκειται με την κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ.

Τρανή απόδειξη ο αγώνας της Σενεγάλης με την Ολλανδία για τον 1ο όμιλο, που στο ξεκίνημά του υπήρχαν πολλές ελεύθερες θέσεις στις εξέδρες του “Αλ Τουμάμα Στέιντιουμ” και στη συνέχεια αυτές γέμισαν, με οπαδούς να αποκτούν πρόσβαση στο γήπεδο, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο σύστημα εισιτηρίων και στα τουρνικέ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Marca”, ένα τεχνολογικό πρόβλημα έκανε όλες τις πόρτες του γηπέδου να ανοίξουν και πολλούς οπαδούς να μπουν μέσα σε στο γήπεδο δείχνοντας μόνο τη “Hayya”, εφαρμογή που λειτουργεί ως βίζα στο Κατάρ και την οποία μπορεί να έχει κάποιος μόνο αν κατέχει τουλάχιστον ένα εισιτήριο για έναν από τους αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η απόφαση να ανοίξουν οι πόρτες σήμανε ότι οι οπαδοί που είχαν εισιτήριο δεν έμειναν έξω λόγω του προβλήματος με τον υπολογιστή και ότι πολλοί που δεν είχαν, απέκτησαν το δικαίωμα να απολαύσουν δωρεάν τον αγώνα. Το ισπανικό μέσο ανέφερε μάλιστα ότι εκτός από εκείνους που έδειξαν απλά την εφαρμογή, υπήρχαν και άλλοι μπήκαν στο γήπεδο σπρώχνοντας απλά τα τουρνικέ εισόδου, που δεν λειτουργούσαν για μερική ώρα λόγω της βλάβης του συστήματος.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ