Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχρισαν φαβορί την Αγγλία

 

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που “προστατεύουν” τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη και φυσικά τους αθλητές, έχουν “επιβεβαιωθεί” στις προβλέπεις των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων και πλέον έδωσαν το χρίσμα στα “τρία λιοντάρια”.

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, “προστατεύουν” τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη και τους αθλητές. Στα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, “αξιολόγησαν” σωστά τις ομάδες, οι οποίες έφτασαν τελικά και στην κορυφή του κόσμου.

Η τρέχουσα αθλητική ασφαλιστική κάλυψη, όπω αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo deportivo» σε σχετικό της δημοσίευμα, περιλαμβάνει διαφορετικά στοιχεία, όπως η διακοπή ή η ακύρωση του αγώνα και οι τραυματισμοί των συμμετεχόντων.

Στα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση των ασφαλισμένων παικτών για πιθανούς τραυματισμούς, που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες στις ομάδες τους, οι πολυτιμότερες ομάδες μεταξύ αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών DBRS Morningstar.

Τόσο το 2014 όσο και το 2018, κέρδισαν οι ομάδες των οποίων η κοστολόγή τους είχαν την υψηλότερη τιμή, Γερμανία και Γαλλία. Σύμφωνα με στοιχεία του Lloyd’s του Λονδίνου και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, η ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία στη Βραζιλία το 2014 ήταν η Γερμανία (765 εκατομμύρια ευρώ). Στη Ρωσία το 2018, η πιο ακριβή ομάδα ήταν η Γαλλία (1,708 δισ. ευρώ).

Ο Μάρκος Αλβάρες, επικεφαλής της DBRS Morningstar τόνισε:

«Το Μουντιάλ 2022 είναι στην υψηλότερη εκτιμώμενη αποτίμηση ασφαλισμένων, το μοντέλο του Lloyd’s προβλέπει ότι η Αγγλία θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 νικώντας τη Βραζιλία στον τελικό αγώνα».

Οι αξιολογήσεις των ομάδων αυτού του Μουντιάλ ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των προηγούμενων. Η Αγγλία (3,672 δισ. ευρώ), η Γαλλία (3,081 δισ. ευρώ) και η Βραζιλία (2,965 δισ. ευρώ) έχουν την υψηλότερη ασφαλίσιμη αξία λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που περιλαμβάνουν πολλαπλούς παράγοντες.

Οι ποδοσφαιριστές μεταξύ 18 και 24 ετών έχουν μέση ασφαλιστική αξία 37 εκατ. ευρώ, ενώ στην περίπτωση των άνω των 31 πέφτει στα 14 εκατομμύρια, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν περισσότερα χρόνια καριέρας μπροστά τους.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ