Ντεπάι: «Έχω κάνει ότι μπορώ για να είμαι έτοιμος, αλλά ο προπονητής αποφασίζει»

Ο Ολλανδός επιθετικός, παραχώρησε δηλώσεις στο “Reuters” και ανέφερε ότι βρίσκεται σε φόρμα, προκειμένου να προλάβει την πρώτη αγωνιστική, αλλά στόχος του είναι να προσφέρει σε όλη τη διοργάνωση συνολικά και όχι σε ένα παιχνίδι.

Ο Μέμφις Ντεπάι, φρόντισε να… καθησυχάσει τους φιλάθλους της Ολλανδίας, αναφέροντας ότι θα βρίσκεται κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η παρουσία του είναι αμφίβολη για την πρεμιέρα, απέναντι στη Σενεγάλη, λόγω του τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο που τον ταλαιπωρεί εδώ και δύο μήνες. Παρόλα αυτά, ο Ολλανδός επιθετικός δήλωσε… έτοιμος και όλα πλέον είναι στην κρίση του Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ανέφερε επιπλέον, ότι η προτεραιότητα είναι να γίνει το καλύτερο τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι θα προτιμούσε να συνεισφέρει σε ολόκληρη τη διοργάνωση συνολικά και όχι αποκλειστικά σε ένα παιχνίδι, παρά την τεράστια επιθυμία του να αγωνίζεται σε κάθε αγώνα, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προπόνηση έχει πάει πολύ καλά. Θα μπορούσα να κάνω ό,τι κάνω σε έναν αγώνα. Μόνο τότε πας… γεμάτος για 90 λεπτά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντεπάι:

«Δεν έχει σημασία, εάν συμφωνώ με τον προπονητή. Πρόκειται για το όραμά του, για το τι είναι καλύτερο για την ομάδα και για εμένα. Θέλω να συνεισφέρω, όχι σε έναν αγώνα, αλλά σε ολόκληρο το τουρνουά. Πρέπει επίσης να είμαι ειλικρινής. Και μερικές φορές χρειάζεται να προστατεύω τον εαυτό μου. Θέλω τόσο πολύ να παίζω. Πνευματικά, ήταν δύσκολο. Έχω ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά έχω κάνει ό,τι μπορώ για να είμαι σε φόρμα. Αυτό είναι μέρος του να είσαι αθλητής, είναι δουλειά μου. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από την απλή προπόνηση, ειδικά σε πνευματικό επίπεδο».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ