Μπεγερίν: «Ένα κομμάτι του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δε θα είμαι στο Κατάρ»

 

Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Μπαρτσελόνα προέβη σε μία… παράξενη δήλωση, την οποία ωστόσο εξήγησε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το ποδόσφαιρο είναι η αντανάκλαση της σημερινής κοινωνίας.

Ο Έκτορ Μπεγερίν μίλησε για τη μη κλήση του στην εθνική Ισπανίας για το Μουντιάλ, επισημαίνοντας πως ως ποδοσφαιριστής στεναχωριέται που δε θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, όμως δε γνωρίζει αν θα το ευχαριστιόταν «σε βάρος 6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ως ποδοσφαιριστής το να μην είμαι στο Κατάρ και στην εθνική ομάδα είναι κάτι που με στεναχωρεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι χαρούμενο.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος 6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άνθρωποι από χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, στην πλειονότητά τους άνδρες μεταξύ 30 και 40 ετών που αναζητούσαν μόνο μια αξιοπρεπή ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι και πάλι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, της απληστίας, του εγωισμού και της διεύρυνσης όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες.

Για μένα ο μόνος τρόπος για το αντιμετωπίσουμε είναι να αναζητήσουμε ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, αγάπη μεταξύ μας και να μεγαλώσουμε τις κοινότητές μας. Σε μια κοινωνία τόσο πολωμένη όσο η δική μας, πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις συνθήκες και τις ιδέες μας και να αρχίσουμε να μας βλέπουμε όπως είμαστε όλοι, άνθρωποι».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ