Μενότι: «Ο Σκαλόνι δεν είναι μόνος του»

 

Ο εμβληματικός προπονητής, ο οποίος το 1978 οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ στην Ιστορία της, αποθέωσε το επιτελείο του Λιονέλ Σκαλόνι.

«Ο Σκαλόνι δεν είναι μόνος. Περιβάλλεται από πολύ σοβαρούς ανθρώπους, που είναι πολύ πρόθυμοι να μάθουν, που εργάζονται, σπουδάζουν, διαβάζουν και αναζητούν εξελίξεις στην προετοιμασία μιας εθνικής ομάδας», είπε ο Λουϊς Σέζαρ Μενότι, αναφερόμενος στους συνεργάτες του Λιονέλ Σκαλόνι, Πάμπλο Αϊμάρ, Βάλτερ Σάμουελ και Ρομπέρτο Αγιάλα.

«Ολοι έχουν εμπειρία παγκοσμίου επιπέδου», πρόσθεσε ο 84χρονος Μενότι μιλώντας στο “Radio con Vos” και συνέχισε: «Ποτέ δεν αμφέβαλλα για τις ιδιότητες του Σκαλόνι παρά την έλλειψη εμπειρίας. Διαφορετικά δεν θα τον είχαμε προσλάβει ποτέ. Ηταν πάντα ο ίδιος προπονητής. Δημιούργησε μία σταθερή ομάδα με άριστες σχέσεις μεταξύ τους, που κτίσθηκε χωρίς πολλές αλλαγές. Υπάρχουν 16, 17, 20 παίκτες, οι οποίοι είναι μαζί από την αρχή με αυτόν τον προπονητή και αυτό το τεχνικό επιτελείο».

Όσον αφορά στον 44χρονο Σκαλόνι, διαδέχθηκε τον Χόρχε Σαμπαόλι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και το 2021, οδήγησε την “αλμπισελέστε” στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια αναμονής και πλέον στον τελικό του Μουντιάλ, που φιλοξενείται στο Κατάρ.//

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ