Κολίνα: «Οι φίλαθλοι ζητούν περισσότερες καθυστερήσεις»

 

Ο πρώην διαιτητής που εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος, ήταν ένας από τους πιο διάσημους, και πιθανώς, ο καλύτερος διαιτητής ποδοσφαίρου στην εποχή του, προχώρησε σε δηλώσεις που έχουν να κάνουν με τον έξτρα χρόνο που δίνεται στος αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ικανοποίηση των φιλάθλων για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ζητώντας ακόμα περισσότερες και άρα πιο πολύ “καθαρό” χρόνο παιχνιδιού, σημείωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA και παλαίμαχος διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Στόχος αυτής της κίνησης ήταν να αυξηθεί ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού και, από αναλύσεις που έγιναν σε αγώνες που έχουν ήδη γίνει, είναι σαφές ότι έχουν γίνει τα σωστά βήματα για να επιτευχθεί αυτό. Το θέμα των αγώνων με λιγότερα από 50 λεπτά πραγματικό χρόνο είναι κάτι που συνεχίζεται εδώ και καιρό. Ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο, περισσότερο ποδόσφαιρο. Και ζητήθηκε από εμάς, στη FIFA και την IFAB, να κάνουμε κάτι γι’ αυτό εδώ και χρόνια.

Κάναμε ήδη κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση στη Ρωσία. Ζητήσαμε από τους διαιτητές να προσπαθήσουν να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο καθυστερήσεων που θα πρόσθεταν στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Τώρα, στο Μουντιάλ του Κατάρ, δώσαμε στους διαιτητές μας ορισμένα συγκεκριμένα γεγονότα και περιστατικά που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με ακριβείς όρους, ιδιαίτερα το χρονοδιάγραμμα για τραυματισμούς παικτών, γιατί έχουμε δει ότι πολλοί τραυματισμοί απαιτούν περισσότερο από ένα λεπτό θεραπείας.

Οι αλλαγές, οι έλεγχοι του VAR και οι πανηγυρισμοί στα γκολ είναι άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε απώλεια του πραγματικού χρόνου παιχνιδιού και αυτός ο χρόνος πλέον αναπληρώνεται», τόνισε ο Κολίνα.//

 

 

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ