Κεϊρόζ: «Αποστολή μας είναι να φέρουμε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους για 90’»

 

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ιράν, εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο να έχει λιγότερη πολιτική και περισσότερο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να χρησιμοποιηθεί το παιχνίδι ως δύναμη για το καλό.

Σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τις ΗΠΑ (Β΄όμιλος), ο Κάρλος Κεϊρόζ ρωτήθηκε για την προσωρινή ανάρτηση της εθνικής σημαίας του Ιράν από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς το έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα διαμαρτυρίας.//

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω αγώνες με αυτά τα ψυχικά παιχνίδια», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτές οι εκδηλώσεις γύρω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ελπίζω να είναι ένα μάθημα για όλους μας στο μέλλον και μαθαίνουμε ότι η αποστολή μας είναι εδώ να δημιουργήσουμε ψυχαγωγία και για 90 λεπτά να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους», πρόσθεσε.

Μετά την εναρκτήρια ήττα (6:2) του Ιράν από την Αγγλία, ο Κεϊρόζ δήλωσε την οργή του για την πολιτική πίεση που είχε αποσπάσει την ομάδα του, η οποία έχει επικριθεί επειδή δεν μίλησε έντονα για τους θανάτους διαδηλωτών στο Ιράν.

Ο Κεϊρόζ είπε ότι υπάρχει τρόπος, χρόνος και μέρος για να χρησιμοποιηθεί το ποδόσφαιρο προκειμένου να έχει αντίκτυπο στον κόσμο και χειροκροτήθηκε από τους δημοσιογράφους όταν μίλησε για μαγικές στιγμές, από μια απλή χειρονομία όπως το να δίνεις ποδόσφαιρο σε φτωχά παιδιά στην Αφρική.

«Έχουμε αλληλεγγύη με ανθρωπιστικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο», είπε. «Μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμό, παιδιά που πεθαίνουν στα σχολεία με πυροβολισμούς, έχουμε αλληλεγγύη με όλες αυτές τις αιτίες. Αλλά εδώ η αποστολή μας είναι να φέρουμε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους για 90 λεπτά».//

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ