Ινφαντίνο: «Πρέπει να γιορτάζουμε την ημέρα Μαραντόνα σε κάθε Μουντιάλ»

 

Ο πρόεδρος της FIFA σε δηλώσεις του τόνισε πως κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ημέρα γιορτής για τον αείμνηστο “θρύλο” του ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση για τη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του τόνισε πως πρέπει να γιορτάζεται ο “θρύλος” του ποδοσφαίρου σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Ο Ντιέγκο είναι αθάνατος, είναι μαζί μας. Δεν χρειάζεται μόνο να αποτίουμε φόρο τιμής, αλλά να γιορτάζουμε και τον Ντιέγκο. Θα ήθελα από εδώ και στο εξής, σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο να αφιερώνουμε μια μέρα για να γιορτάσουμε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, επειδή έκανε τόσους πολλούς να ερωτευτούν το άθλημά μας».

«Είμαι Ιταλός και οπαδός της Ίντερ. Δεν είμαι Αργεντινός ούτε οπαδός της Νάπολι, και φυσικά ο Ντιέγκο έκανε την Ίντερ και την Ιταλία να κλάψουν πολλές φορές, αλλά τον αγαπάμε. Είμαι περήφανος γιατί μετά την άφιξή μας στο ποδόσφαιρο, του δικό μου και του Αλεχάντρο [Ντομίνγκες, πρόεδρος της CONMEBOL], ο Ντιέγκο επέστρεψε για να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και προσωπικά είχα την ευκαιρία να του μιλήσω πολλές φορές και να ξεκινήσω μία φιλία, και ήταν τότε που συνειδητοποίησα το βάθος του. Ο Ντιέγκο ήταν ένας μεγάλος ηγέτης στην Αργεντινή, τη Νότια Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τον γιορτάζουμε. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, θα θέλαμε να ήταν εδώ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι μέσα στις καρδιές μας». //

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ