Η ιστορία πίσω από τα πλακάτ του Οζίλ στο Ισπανία-Γερμανία

 

Τα βλέμματα τράβηξαν οι αφίσες που σήκωσαν φίλαθλοι στον αγώνα ανάμεσα στη “φούρια ρόχα” και τα “πάντσερ” με τη μορφή του Γερμανού μέσου.

Ισπανία και Γερμανία, ήρθαν αντιμέτωπες στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, με ένα παράξενο γεγονός να τραβά τα βλέμματα. Ρεπορτάζ της Bild, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, την εξήγηση, πίσω από την περίεργη κίνηση οπαδών, να σηκώσουν πλακάτ του Οζίλ και να κλείσουν τα στόματά τους.

Όπως αναφέρει εργάτης από το Μπαγκλαντές, που ήταν ένας εκ των ανθρώπων που κράτησαν τα συγκεκριμένα πλακάτ, αυτά βρίσκονταν ήδη στην θέση τους, όταν εκείνοι έφτασαν, ενώ ακολούθησαν οδηγίες που τους δόθηκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ίδιος:

«Όταν πήγαμε στις θέσεις μας τα πλακάτ ήταν ήδη εκεί. Ένας Καταριανός ήρθε και μας είπε τι να κάνουμε. Μας είπε “σηκώστε τα και καλύψτε τα στόματά σας»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεσούτ Οζίλ, αποχώρησε από την εθνική Γερμανίας μετά τις αποκαλύψεις για ρατσισμό στα ενδότερα της ομάδας, ενώ οι οπαδοί έκλεισαν τα στόματά τους, όπως έκαναν και οι παίκτες της “μανσάφ” στην πρεμιέρα.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ